(Pricing tactics) Firmalar kazançlarını artırmak için aşağıdaki fiyatlama taktiklerini uygulamaktadır:
Bağımlı fiyatlama: Örneğin bir fotokopi cihazının çok ucuza satılmasından sonra, kullanılacak özel sarf malzemesinin pahalı olması cihazın zaman içindeki kullanım maliyetini iyice yükseltebilmektedir.
Psikolojik fiyatlama: Bir ürünün fiyatının 3 lira yerine 2.99 lira olarak belirlenmesi, tüketici psikolojisini etkileyebilmektedir.
İnternet fiyatlaması: Genel idare ve mağaza giderlerinden yapılan tasarruf, internetle satışta fiyatları yüzde 15 oranında düşürebilir. Ancak kargo ücretleri bazen bu avantajı azaltmaktadır.
Penetrasyon fiyatlaması: Bir ürünün piyasaya ilk girişinde tutunması için fiyat çok düşük tutulabilir.
Uluslararası fiyatlama: Özellikle ihracat ve turizm gibi alanlarda, fiyatları dünyadaki ortalama düzeylere göre belirlemek gerekmektedir.
Toplu fiyatlama: “Bir alana, ikincisi bedava” türü kampanyalar da tüketiciye cazip gelmektedir.
Primli fiyatlama: Lüks ürünler fiyatlanırken, üst gelir gruplarına çekici gelmesi için fiyatlar yüksek düzeylerde belirlenmektedir.
Fiyatlamada kullanılan tüm strateji ve taktiklerin, Rekabet Kurulu ve tüketici dernekleri tarafından denetlenmesi gerekmektedir. Örneğin yükseltilmiş fiyattan yapılan sahte indirimi ancak tüketici dernekleri tespit edebilir. Rekabeti yok etmeyi amaçlayan öldürücü fiyatlama gibi uygulamaların izlenmesi ise Rekabet Kurulu’nun görev alanına girer.