ENKA Açık Hava Sineması 1 Ağustos’ta perde açacak

Film seçkisi dram, komedi, korku, animasyon gibi farklı türlerde hem yerli hem yabancı ödüllü yapımları içeriyor. Film gösterimlerinde bu yıl da “1 bilet alana 1 bilet bedava” kampanyası geçerli olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ENKA Açık Hava Sineması 1 Ağustos’ta perde açacak
Dune Part Two

ENKA Sanat ve Başka Sinema işbirliğiyle hazırlanan ENKA Açık Hava Sineması bu yıl da birbirinden özel yapımları izleyiciyle buluşturacak. 1 Ağustos’ta Kôji Yakusho’ya Cannes’da En İyi Erkek Oyuncu ödülü getiren ve Oscar’a aday gösterilen Mükemmel Günler (Perfect Days) filmiyle başlayacak film seçkisi, 5 Ağustos’ta büyük usta Hayao Miyazaki’nin on yıl aradan sonra sinemaya muhteşem dönüşünü de sağlayan yılın en çok beklenen animasyon filmi Çocuk ve Balıkçıl (The Boy And the Heron) ile devam edecek. 7 Ağustos’ta ise Todd Haynes’in yeni filmi, Cannes’da Altın Palmiye için yarıştıktan sonra New York Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen psikolojik dram Bir Skandalın Peşinde (May December) gösterime girecek.

9 Ağustos gecesi geçtiğimiz yılın en çok konuşulan yapımlarından biri olan Christopher Nolan imzalı film, atom bombasının icadı ve geliştirilme sürecini fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın gözünden anlattığı Oppenheimer. 12 Ağustos gecesi ise Greta Gerwig'in yönettiği Margot Robbie, Ryan Gosling ve America Ferrera’nın rol aldığı Barbie, ENKA Açık Hava Sineması’nın konukları olacak. 14 Ağustos’ta bir cinayet zanlısını savunurken kendisiyle yüzleşmek zorunda kalan bir avukatın hikâyesini konu alan Selman Nacar’ın yönettiği Dünya prömiyerini Venedik’in Orizzonti bölümünde yapan ve 43. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve FIPRESCI ödüllerini kazanan yerli yapım Tereddüt Çizgisi sinemaseverlerle buluşacak.

Oppenheimer

 

16 Ağustos’ta dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’nin sahibi olan Bir Düşüşün Anatomisi (Anatomy of a Fall), 19 Ağustos’ta Oscar’lı yönetmen Ryûsuke Hamaguchi yeni filmi Kötülük Diye Bir Şey Yok (Evil Does Not Exist) izleyicilerin karşısına çıkacak. 21 Ağustos’ta Akademi Ödülleri’nde (Oscar) 7 dalda ödül kazanan Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All at Once), 23 Ağustos’ta 43. İstanbul Film Festivali’nde 4 ayrı dalda ödül alan yerli yapım Bildiğin Gibi Değil, 26 Ağustos’ta Dune: Çöl Gezegeni (Dune Part Two) gösterimde olacak. ENKA Sanat & Başka Sinema iş birliğinde hazırlanan ENKA Açık Hava Sineması perdelerini, 28 Ağustos’ta Cannes Film Festivali’nde “Belirli Bir Bakış” bölümünün açılış filmi olarak gösterilen, Thomas Cailley’nin bilimkurguyla aksiyon arasında gezinen Hayvan Krallığı (Animal Kingdom) ile kapatacak.

Barbie

 

Yaşam Keyfi