Zorlu Enerji, Manisa'daki Aleşehir JES'i hibrite çevirecek

Zorlu Enerji, Manisa'da bulunan Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’ni, inşa edeceği 3,58 MWp gücündeki güneş enerjisi santrali desteğiyle hibrit santrale çeviriyor. Yenilenebilir üretim şekillerini bir araya getirerek oluşturulan ve Türkiye’de birleşik (hibrit) enerji santrallerinin öncü örneklerinden biri olması beklenen projeyle kaynakların daha etkin ve verimli kullanımına imkan sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zorlu Enerji, Manisa'daki Aleşehir JES'i hibrite çevirecek

Sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda çevre dostu ve yenilenebilir enerji üretiminde önde gelen şirketler arasında yer alan Zorlu Enerji, Manisa'da bulunan Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’ne entegre olarak güneş enerjisinden elektrik üretmek üzere “Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi” kuracak. Şirket, inşa edeceği 3,58 MWp gücünde güneş enerjisi santrali (GES) desteğiyle Alaşehir JES'i hibrit santrale çevirecek.

Zorlu Enerji'den yapılan açıklamaya göre, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarından jeotermali ana kaynak, güneşi ise yardımcı kaynak olarak bir araya getiren proje, kullandığı teknoloji bakımından da Türkiye’de birleşik enerji santrallerinin öncü örneklerinden biri olacak.

Ekonomiye 4,5 milyon TL katkı sağlanacak

Verilen bilgiye göre, Zorlu Enerji’nin yerli ve milli kaynakları daha etkin ve verimli bir biçimde kullanılmak amacıyla hayata geçirdiği projede, her biri 115 Wp gücünde olan toplam 31 bin 200 adet thin film güneş paneli kullanılacak. Halihazırda 45 MWe güce sahip olan Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’nin kurulu gücünde, GES projesinin hayata geçmesi ile birlikte 3,58 MWp’lik bir artış gerçekleşecek. Güneş enerjisinden yılda yaklaşık olarak 6 milyon kWh enerji üretilecek, ülke ekonomisine yaklaşık 4,5 milyon TL’lik katkı sağlanacak ve bu sayede bin 700 hanenin elektrik ihtiyacı karşılanacak. Proje ile birlikte yaklaşık 300 ton karbondioksit gazı salımının önüne geçilecek.

Şirket Haberleri