Vodafone Business, 2020'de 1,2 milyon kurumsal müşteriye çözüm sundu

Vodafone Business'ın sunduğu çözümlerden son 1 yılda 1,2 milyon kurumsal müşteri yararlandığını açıkladı.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Vodafone Business, 2020'de 1,2 milyon kurumsal müşteriye çözüm sundu

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, işletmelerin "dijital iş ortağı" olmayı hedefleyen Vodafone Business, salgının damgasını vurduğu 2020 yılında da müşterilerini geleceğin dijital dünyasına hazırlamaya devam etti.

7 milyon TL üzerinde fayda

Vodafone Business, işletmelerin iş süreçlerini kesintisiz ve güvenli bir şekilde sürdürmelerine 2020 yılında da destek verdiğini ifade etti.

İşletmelerin hızlı ticari yenilenme, sağlık ve güvenlik, hibrit çalışma modeli, verimlilik ve otomasyon ile dijital uzmanlık ekseninde toplanan ihtiyaçlarına odaklanan Vodafone Business'ın sunduğu ürün ve servislerden son 1 yılda 1,2 milyon kurumsal müşteri yararlandı.

Vodafone'un Red Business tarifesini kullanan işletmeler, tarifenin sunduğu avantajlardan yararlanarak 1 yılda toplam 7 milyon TL'nin üzerinde fayda sağladı.

"İşletmelerin yanında yer almaya devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Vodafone Business olarak, finanstan perakendeye, her sektörün ihtiyaçlarına uygun çözümlerle müşterilerini geleceğin dünyasına hazırladıklarını belirtti.

2020'de de işletmeler için terzi usulü çözümler sunmaya devam ettiklerini, ürün ve servislerinden son 1 yılda 1,2 milyon kurumsal müşterinin yararlandığını aktaran Şahin şunları kaydetti:

"Ürün ve servislerimizden yararlanan müşterilerimiz için bir yandan verimlilik ve tasarruf imkanları sunarken bir yandan da en doğru kanalları kullanarak müşteri memnuniyetini korumalarına yardımcı olduk. Diğer yandan, Red Business tarifemizi kullanan işletmelere 1 yılda toplam 7 milyon TL'nin üzerinde fayda sağladık. 2020'de kişisel alışkanlıklarımızdan küresel ekonomiye kadar her alanda köklü değişimler yaratan pandemi sürecinde de işletmelerimizin yanında olduk.

Bu zorlu dönemde dijitalleşmenin gücünü kullanarak KOBİ ve esnaf müşterilerimiz de dahil olmak üzere tüm müşterilerimize kesintisiz ve güvenli erişim sağlarken, yeni döneme hızla adapte olmaları için çözümlerimizle destek verdik. Bu dönemde pek çok işletme, çalışanlarının sağlığını korumak ve uzaktan çalışmalarını sağlamak için Vodafone Business çözümlerini tercih etti. Vodafone Business olarak, dijitalleşmeye giden yolda teknolojideki gücümüzle işletmelerin yanında yer almaya devam edeceğiz."

Küresel uzmanlığını ve yerel deneyimini birleştirdi

Verilen bilgiye göre, Vodafone Business, küresel uzmanlığını ve yerel deneyimini birleştirerek 2020 yılında da fark yaratmaya devam etti.

Vodafone Grubu, bağladığı nesne sayısı itibarıyla dünyanın en büyük IoT (nesnelerin interneti) hizmet sağlayıcısı konumunda. 50'yi aşkın ülkede 100 milyondan fazla "nesneye" hayat veriyor.

Grup, aynı zamanda, araştırma şirketi Gartner tarafından 6 yıl üst üste makineler arası iletişim (M2M) teknolojilerinin lideri olarak ilan edildi. Forrester Research araştırma şirketi, 2020'nin son çeyrek verilerine göre 10 hizmet sağlayıcı arasından 30 kritere göre gerçekleştirdiği SD-WAN hizmetleri araştırmasında Vodafone Business'ı lider olarak konumlandırdı.

Vodafone Business da dünya lideri Vodafone Grubu'nun yetkinliğinden aldığı güçle Türkiye'de işletmelerin ihtiyaçlarına odaklanarak çözümlerini işletmelerle buluşturdu.

Yerli çözüm ortaklarıyla yapılan projelerin iş hacmi 100 milyon TL'yi buldu

Yerli ve milli ekosistemi destekleyen Vodafone Business, 2020 yılında yerli çözüm ortaklarıyla iş birliklerini güçlendirerek önemli bir değer yarattı. Yerli çözüm ortaklarıyla geliştirdiği Red Kontrol, Bulut Santral ve Siber Güvenlik Operasyon Merkezi gibi çözümlerle ekosistem için yaratılan iş hacmi yaklaşık 100 milyon TL oldu.

2020 yılında saha gücü, dijital kanalları ve kurumsal müşterilere özel hizmetleriyle müşterilerinin yanında yer alan Vodafone Business, sürekli nabız ölçerek pandemiyle birlikte işletmelerin iş süreçlerinin nasıl değiştiğini, hangi ihtiyaçlarının öne çıktığını belirledi. Vodafone Business'ın her sektör ve ölçekten işletmeyle görüşerek tespit ettiği ihtiyaçlar "hızlı ticari yenilenme, sağlık ve güvenlik, hibrit çalışma modeli, verimlilik ve otomasyon ile dijital uzmanlık" şeklinde sıralandı.

Vodafone Business, işletmelerin bu ihtiyaçları doğrultusunda son 1 yılda mobil ve iletişim hizmetleri, Veri Merkezi, Bulut Santral, Red Kontrol, Termal Kamera ve Sosyal Mesafe Takibi gibi çözümleriyle 1,2  milyon kurumsal müşteriye ulaştı. Yüzde 99'u KOBİ ve esnaf olan müşterilerinin üretimden enerji ve makine takibine kadar tüm iş süreçlerini uzaktan takip ederek yönetmelerini ve kesintisiz sürdürmelerini sağladı.

Red Kontrol çözümüyle operasyonel verimlilikte yüzde 10'a kadar artış, çalışan verimliliğinde yüzde 20'ye kadar yükseliş, iş güvenliği maliyetlerinde yüzde 20'ye kadar düşüş elde edildi.

Vodafone Business'ın danışmanlık ve profesyonel reklam yönetimi desteği sunduğu Facebook ve Instagram reklam paketinden 1.000'in üzerinde işletme faydalandı. Bu çözümden faydalanan firmalar web sitesi ziyaretlerinde yüzde 500, müşteri mağaza ziyaretleri ve aramalarında yüzde 80, dijital satışlarda yüzde 350'ye varan artış sağladı.

Anahtar teslim e-ticaret sitesi

Vodafone Business, 2020'de TOBB çatısı altındaki 365 oda ve borsanın üyelerine özel olarak geliştirdiği E-Ticaret Hizmet Paketi'ni de tanıttı.

Altyapı, güvenlik, pazarlama ve alışveriş başlıkları altında KOBİ'lerin e-ticaret için ihtiyacı olan tüm hizmetleri içeren ve anahtar teslim e-ticaret sitesi sahibi olma imkanı sunan E-Ticaret Hizmet Paketi, kısa sürede en çok tercih edilen çözümler arasına girdi. 

Tarımda verimlilik ve tasarruf sağlayan teknolojiler

Vodafone Business, Türkiye İş Bankası iş birliğiyle hayata geçirdiği Dijital Tarım Projesi ile de fark yarattı. Proje kapsamında tarım ve gıda sektörlerinde üretimden ilaçlamaya kadar tüm süreçleri uzaktan takip etme imkanı sağlayan Dijital Tarım İstasyonu çözümü, çiftçiler ve kurumların ihtiyaçlarına yanıt verdi.

2020 yılında 200'ün üzerinde Dijital Tarım İstasyonu'nun kurulumu gerçekleştirildi. Sanayi ve ticaret odaları, belediyeler ve üniversiteler de bölgelerinde sürdürülebilir ve dijital tarıma destek vermek için bu çözümü gündemlerine aldı. Bu çözümle sulama, ilaçlama ve elektrikte yüzde 30-55 tasarruf sağlandı.

Mayıs ayında yaşanan ani sıcaklık değişiminde narenciye, muz, domates, salatalık üreten müşteriler, Dijital Tarım İstasyonu'nun sunduğu erken uyarı sistemi sayesinde mahsullerini yüzde 60 kurtardı.

50 bin şirket, dijital skorunu ölçtü

Vodafone Business ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan "Dijital Dönüşüm Hareketi" kapsamında KOBİ'lerin ve şehirlerin dijital skorları ölçülürken Türkiye’nin dijital skoru 53'ten 69'a yükseldi.

KOBİ'lerin dijitalleşmesine katkıda bulunmak üzere Ticaret Bakanlığının desteğiyle, TOBB'un himayesinde, Vodafone Türkiye ve Akbank ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Türkiye Teknoloji Buluşmaları ile 3 yılda 50 bine yakın KOBİ'ye ulaşıldı ve dijital skorları ölçüldü.

Kurumlara dijital danışmanlık

Vodafone Business; dijital tarımdan e-ticarete, dijital ve finansal okuryazarlıktan girişimciliğe, geniş bir yelpazede uçtan uca eğitimlerin verildiği Vodafone Business Dijital KOBİ Eğitim Platformu'nu da eylül ayında KOBİ'lerin hizmetine sundu. 100'e yakın eğitimin ücretsiz verildiği platformdan 114 binden fazla KOBİ yararlandı.

1.000 saate yakın eğitim videosunun yer aldığı platformda e-ticaret ve dijital pazarlama en çok tercih edilen eğitim kategorileri olurken, "E-Ticaret'e Nasıl Başlarım/Yeni Ekonomi ve E-Ticaret", "Pazarlamaya Genel Bakış", "Müşteriye Erişme Yöntemleri" ise en çok izlenen eğitim videoları oldu.

Future Lab yurt dışında örnek oldu

Vodafone Business, 2020'de İTÜ Vodafone Future Lab'de nesnelerin interneti ve diğer yeni nesil teknolojilerden yararlanarak pek çok alanda çözüm üretmeye devam etti. Akıllı teknoloji merkezi Future Lab'in bugüne kadar konuk ettiği kişi sayısı 1.250'yi, firma sayısı ise 350'yi aştı.

Şirketleri geleceğin teknolojileriyle buluşturan Future Lab'de nesnelerin interneti ve diğer yeni nesil teknolojilerden yararlanarak neredeyse tamamı yerli 30 çözüm ortağıyla birlikte geliştirilen 34 akıllı teknoloji çözümü, her sektöre ve hayatın her alanına dokunuyor.

Vodafone Business, yakın zamanda Virtual Future Lab'i de hayata geçirerek çözümlerini ekonomiye can veren küçük ve orta işletmeler de dahil her ölçekten şirkete yaymayı hedefliyor. Future Lab, yurt dışında da referans oldu. Arnavutluk ile bu kapsamda görüşmelere başlandı.

Şirket Haberleri