Simularge simülasyon girişim arasında
İmalat sanayinin makine mühendisliği gereksinimleri için yazılım çözümleri sunan Türk teknogirişimi Simularge, üretimi etkileyen dünyada en iyi beş simülasyon girişiminden biri oldu.
Insights’ın inovasyon analistleri, dünyada üretime yönelik çözümler üzerinde çalışan yeni teknolojileri araştırdı. SAHA İstanbul üyesi Simularge, üretimi etkileyen dünyada en iyi beş simülasyon girişiminden biri oldu. Listedeki tek Türk firması olan Simularge, listeyi Amerika, Kanada, İngiltere ve Almanya’dan dört firmayla paylaştı. İmalat sanayinin makine mühendisliği gereksinimleri için yazılım çözümleri sunan Türk teknogirişimi Simularge, üretim makinelerinin bulutta sanal olarak test edilmesine imkan veren dijital ikizler yaratıyor. Böylece fabrikalar büyük veri toplamaya gerek kalmadan üretim süreçlerini dijitalleştirebiliyor.
160 milyar euro tasarruf
Simularge Yönetim Kurulu Başkanı Büryan Apaçoğlu Turan elde ettikleri başarının aslında Türkiye’nin başarısı olduğunu vurguladı. Turan, "Avrupa Birliği raporlarına göre Avrupa’daki en büyük 100 üretici fabrikalarında hatalı üretime bağlı kayıpları sıfıra indirmesi durumunda 160 milyar euro tasarruf sağlama potansiyeline sahip. Dijitalleşmeyle bu sorununu çözmeye başlayan üreticiler pazarda rekabet avantajı sağlayacak. Simularge’nin öncelikli hedefi Türk üreticilerin küresel pazarda daha rekabetçi hale gelmesine yardımcı olmak" değerlendirmesinde bulundu.
Her alanda yüksek performans
3 boyutlu makine parçalarının sıcaklık ve mukavemetini analiz eden yazılım. Özellikle hızlı prototipleme için geliştirildi.
3 boyutlu makine parçalarının sıcaklık ve mukavemetini analiz eden yazılım.
İleri seviye mühendislik hesaplarını yapabilen fonksiyonlar içeriyor.
FMCG sektöründeki çikolata, deterjan gibi ürünlerin paketlemesini yapan makinenin simülasyon. Paketlerin sıkıca kapatılıp kapatılmadığını analiz ediyor, daha yüksek kaliteli bir kapatma işlemi için tavsiyeler veriyor.
Bu uygulama Versus Mühendislik ile beraber geliştirildi. Elektrikli ve hibrit araçlar dahil motorlu taşıtların performansının hesaplanabildiği yazılım.
Isıtma-soğutma sistemlerinde kullanılan ısıl eşanjör makinelerinin performansını hesaplıyor ve bakım zamanını tahmin ediyor.
Su, hava gibi akışkanların farklı hızlardaki akışta ve farklı geometrilerdeki yüzeylerde gerçekleştireceği ısıtma-soğutma etkilerini temsil eden katsayıyı hesaplıyor.