Şanlıurfa’nın elektrik kurulu gücü yüzde 11 artacak

Dicle Elektrik, dağıtım bölgesindeki en fazla abone ve en fazla tüketime sahip il olan Şanlıurfa’da şebeke altyapısını güçlendirmek için, 2024 yılında planladığı 3 milyar 543 milyon TL’lik yatırımını tamamlamak için çalışmalara hız verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Şanlıurfa’nın elektrik kurulu gücü yüzde 11 artacak

ŞANLIURFA / EKONOMİ

Mevcut kurulu gücü %11 oranında artıracak olan 12 yeni yeraltı enerji hattı, hem şehir merkezindeki hem de kırsaldaki aboneleri ciddi şekilde rahatlatacak.

Karaköprü’ye bağlı Mehmetçik Mahallesi’nde yapımı süren yeni enerji nakil hatları hakkında bilgi veren Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, 2 ayrı bölgeye 8 kilometre uzunluğunda enerji nakil hattı kurduklarını belirtti. Açıklamalarını sürdüren Obut, “Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçeleri ile kırsallarına elektrik sağlayan 23 enerji nakil hattı bulunuyor. Buna ek olarak 12 yeni enerji nakil hattı kuruyoruz. Önemli kısmı tamamlanan 2 nakil hattının dışında kalan 10 enerji nakil hattının da tamamlanması ile birlikte Şanlıurfa’daki mevcut kurulu elektrik gücümüz %11 oranında artacak. Yatırım kapsamında yeraltı enerji nakil hatlarımızın tamamını 2024 yılı içerisinde bitirerek abonelerimize kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli elektrik enerjisi verme sözümüzü yerine getirmeyi amaçlıyoruz. Karaköprü’de yer alan Mehmetçik mahallesinde tesis yapım çalışmalarında önemli bir noktaya geldik. Bu hatlarda 45 milyon TL bütçeyle 95 bin metre XLPE kablo çekiyor ve 2 adet MOD-5 trafo merkezi kuruyoruz. Söz konusu yatırım çalışmamız kapsamında Mehmetçik-Ataşehir ve Ataşehir-Devteyşti bağlantılı ring hatları da oluşturacağız” dedi.

 

 

 

Şirket Haberleri