Samsung’un “yapay zekalı” telefon satışları iki kat arttı
Samsung Türkiye’de yapay zekalı telefonlarla satışlarını iki kat artırdı. Türkiye’nin şirket operasyonları içerisinde öncelikli gruba alındığını vurgulayan Murat Azdemir, canlı çeviri yapan Türkçe dil paketinin de 1 milyon indirmeye ulaştığını açıkladı.
SELENAY YAĞCI/İSTANBUL
Geçen yıl Galaxy S24 Serisi ile ilk kez yapay zeka telefonlarını tanıtan Samsung, satışlarını iki kat artırdı. Şirket böylece satışların en çok arttığı ülke olan Türkiye'de 1 yılda 2,5 milyon yapay zeka telefon kullanıcısına ulaştı. Telefon aramalarını gerçek zamanlı çeviren yapay zekâlı Live Translate (canlı çeviri) özelliğine sahip Türkçe dil paketi de ekimden bu yana 1 milyondan fazla indirildi. Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Azdemir, Galaxy AI için Türkçe dil paketinin kısa sürede en çok indirilen dil paketi haline geldiğini kaydetti. Azdemir, Türkçe dil desteğiyle birlikte ekim ayından bu yana S24 serisi satışlarının yüzde 20 arttığını da ekledi. Samsung’un Türkiye’nin potansiyelinin farkında olduğunu vurgulayan Azdemir, “Türkiye Samsung operasyonları içerisinde öncelikli gruba alındı, bu şu demek oluyor; Samsung’un yeni ürün ve hizmetlerinin en öncelikli sunulduğu ülkeler arasındayız” dedi.
Murat Azdemir, “Kendi yaptırdığımız araştırmaya göre S24 Serisi cihazların satın alma kararında AI özellikleri 2’nci sırada. Galaxy S24 Serisi’yle başlayan yapay zekalı telefon konsepti kullanıcıların öyle büyük bir ilgisiyle karşılaştı ki, S Serisi ile 3 yılda toplam 3 kat büyürken, S24’ün gelmesiyle sadece 1 yılda 2 kat büyüme yaşandı. Şu anda Türkiye’de 2,5 milyon yapay zeka destekli Samsung telefon kullanılıyor. Türkiye’de telefonların yüzde 40’ını takas desteğiyle satıyoruz. Her yıl takaslı satışlarımızda 5 puanlık büyüme yaşanıyor” dedi.
Ürünlerin %70’i Çerkezköy’den
Çerkezköy’deki fabrikadan da bahseden Murat Azdemir, Türkiye’deki ürünlerin 70’inin Çerkezköy’de üretildiğini belirtti. Bu yıl artık 5G teknolojisinin kapıda olduğuna dikkat çeken Azdemir, “Biz Samsung olarak hazırız. Mevcut portföyümüzün şu an için yüzde 90’ı 5G uyumlu. İş ortaklarımızla da tüketicilere 5G uyumlu cihazlarımızı nasıl daha ulaşılabilir hale getirebiliriz diye çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda yapay zekâ, yalnızca akıllı telefonlarda değil, giyilebilir cihazlar ve diğer Galaxy ürünlerinde de daha fazla yer alacak” dedi.
“Cep telefonu artık asistan”
Yeni Galaxy AI telefonların artık hayatınızı kolaylaştıracak asistana dönüştüğünü ifade eden Azdemir, Galaxy S25’i şöyle anlattı: “Telefonunuz sözlü olarak belirttiğiniz çoklu komutları yerine getirip sizin için pek çok şeyi siz ona söylemeden yapabiliyor. Biz bu cihazın bir yapay zeka yardımcısı olduğunu söylüyoruz. Galaxy S25’inize Anadolu yakasında, bahçesi olan kebap restoranlarını bul, notuma kaydet ve eşime gönder dediğinizde saniyeler içinde yapabilir. Sabah uyanıp telefonu ilk elinize aldığınızda özetinizde size o günkü hava durumunu, trafik durumunu, mevcut trafikle rutin olarak gittiğiniz iş yerinize vaktinde ulaşmanız için saat kaçta çıkmanız gerektiğini ve en çok ziyaret ettiğiniz haber sitesindeki önemli haber başlıklarını ile karşılaşıyorsunuz.”
“2025, tablet yılı olacak”
Türkiye’de akıllı telefon pazarı 2024’te ciro bazında yüzde 14 arttığını ifade Murat Azdemir, “Son 3 yıldır yılda ortalama 11 milyon adet akıllı telefon satılıyor. Pazar özellikle 1200 dolar ve üzeri premium cihazlarda büyüme gösteriyor. Telefon değiştirme sıklığı alt segmentlerde 6 yıl, üst segmentlerde ise 3 yıl. Bu yıl da büyüme bekliyoruz. Samsung Türkiye, akıllı telefon pazarında yüzde 45, tablet pazarında da yüzde 50 pay ile birinci durumda. Bununla eş zamanlı olarak Premium ürünlerimizin payının artacağını düşünüyoruz. 2025 yılı tablet pazarında bizim için çok iddialı bir yıl olacak” dedi
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.