Sahalar Metal, defolu buzdolaplarını ekonomiye kazandırıyor

Manisa'da faaliyet gösteren geri dönüşüm firması Sahalar Metal, kentteki beyaz eşya fabrikalarında üretim hatası nedeniyle testlerden geçemeyen buzdolaplarını dönüştürerek yeniden sanayiye girdi olarak sunuyor. Yıllık 150 bin tonun üzerinde geri dönüşüm yapan firma, ekonomiye yaklaşık 3 milyon euroluk girdi sağlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Sahalar Metal, defolu buzdolaplarını ekonomiye kazandırıyor

Manisa'da faaliyet gösteren Sahalar Metal, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki beyaz eşya fabrikalarında üretim hatası nedeniyle kalite kontrol testlerinden geçemeyen ve hurdaya ayrılan buzdolaplarını satın alıyor. Tesislerinde bu buzdolaplarını, genelde ithalat yoluyla tedarik edilen metal, polistiren, polietilen ve poliüretan olmak üzere 4 ana grupta geri dönüşümünü sağlayan firma, elde edilen ham maddeleri yeniden sanayicilere sunuyor.

"Ülkenin stratejik sektörlerinden biri olduk"

Türkiye'de binin üzerinde lisanslı geri dönüşüm firması bulunduğunu söyleyen Sahalar Metal Genel Müdürü İsmail Aydın, yaptıkları işle hem çevreye hem de ekonomiye önemli bir katkı sunduklarını, bu nedenle ülkenin stratejik sektörlerinden biri olduklarını ifade etti.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde bütün dünyaya beyaz eşya üreten büyük firmaların bulunduğunu ve bu tesislerde üretilen kusurlu buzdolaplarını değerlendirdiklerini belirten Aydın, "Genelde ithalatla elde edilen ham maddeleri geri dönüşümle yeniden kazanıyoruz. Yıllık 150 bin tonun üzerinde geri dönüşüm yapıyoruz. Bu sayede ülkemize yaklaşık 3 milyon euroluk girdi sağlıyoruz." diye konuştu.

Şirket Haberleri