MOOV, Anadolu Grubu'na 23 milyon dolar 'Getir'ecek

Anadolu Grubu iştiraki Moov’un hisse satışı imzalandı. Getir, yüzde 75’lik hisseyi 23 milyon dolara aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MOOV, Anadolu Grubu'na 23 milyon dolar 'Getir'ecek

Kerim ÜLKER

Anadolu Grubu bünyesindeki mobilite şirketi Moov'un yüzde 75'ini almak için Ağustos ayında anlaşmaya varan yerli unicorn Getir'e, satışında sona gelindi. Rekabet Kurumu'nun geçtiğimiz haftalarda onay verdiği satış sürecinde imzalar atıldı ve Moov’un yüzde 75’i Getir’e satıldı.

Ağustos ayında yapılan açıklamada fiyat 16 milyon dolar olarak açıklanmışken, bugün yapılan açıklamada bu rakam 23 milyon dolar olarak ifade edildi.

Anadolu Grubu’ndan KAP’a yapılan açıklamada “19 Ağustos 2021’de yapılan KAP açıklamamızda belirtildiği üzere, taraflarca sağlanmış mutabakata göre MOOV'un sermayesini temsil eden payların yüzde 75'inin devir bedeli, 16 milyon dolar tutarı üzerine MOOV'un kapanış tarihindeki bilançosunda yer alan araçlara ilişkin varlık ve yükümlülüklerinin netleştirilmesi ile hesaplanacak tutarın yüzde 75 oranındaki kısmının eklenmesi/çıkarılması şeklinde hesaplanacaktır. Bu hesaplama sonucunda toplam payının devir bedelinin yaklaşık 23 milyon dolar seviyesinde olacağı tahmin edilmekle birlikte kesin tutar devir işlemlerinin tamamlandığı tarihte belli olacaktır” denildi.

 2 BİN 500’DEN FAZLA ARACI VAR

Eylül 2018’den bu yana araç paylaşımı hizmeti veren MOOV, Temmuz ayında 3 milyonuncu kiralamaya imza attığını duyurmuştu. 700 araçla faaliyete başlayan MOOV, bugün 2 bin 500’den fazla aracıyla İstanbul, İzmir ve Ankara’da hizmet veriyor. Getir ise, geçtiğimiz Mart ayında aldığı 300 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye'nin ikinci 'unicorn' girişimi olmuştu. En son Haziran ayı başında 550 milyon dolar yatırım alan Getir, bu yatırımın ardından değerini 7.5 milyar dolara taşımıştı.

Şirket Haberleri