Londra’da yatırıma hazırlanan Armonika Tekstil, globalde büyümeye odaklandı
Eskişehirli kadın giyim markası Armonika Tekstil, küresel pazardaki büyümesini hızlandırmak amacıyla İngiltere’ye yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şirket, yıl sonuna kadar Londra’da bir depo kurarak hem kendi e-ticaret operasyonlarını genişletecek hem de farklı sektörlerdeki Eskişehirli firmaların ürünlerini uluslararası pazara taşıyacak.
ABDULLAH SÖNMEZ / ESKİŞEHİR
Günlük 3 bin adetlik üretim kapasitesinin yanı sıra e-ticaret platformlarındaki satış hacmiyle kadın giyim sektöründe büyümesini sürdüren Armonika Tekstil, Trendyol’da en çok satış yapan ilk 3 firma arasında yer alıyor. İmişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 7 bin metrekarelik üretim alanında 250 kişiye istihdam sağlayan firma, portföyündeki bin 500 kalem ürünle hizmet veriyor. Kendi geliştirdiği yazılım ve entegrasyon sistemleriyle e-ticarette güçlü bir altyapı kuran Armonika Tekstil, lojistikten dijital pazarlamaya kadar uçtan uca hizmet sunan bir ekosistem oluşturuyor.
23 ülkeye ihracat yapıyor
Hem Türkiye’deki yatırımlarını büyütmeye hem de yurt dışındaki operasyonlarını genişletmeye odaklanarak sektördeki konumlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Armonika Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Hiçyılmaz, “2003 yılında şahıs firması olarak kurulan ve 2018’de anonim şirket statüsü kazanan firmamız, kadın giyim sektöründe e-ticaretin önde gelen markalarından biri haline geldi. Trendyol’da en çok satış yapan ilk üç firma arasında yer alıyoruz. Ayrıca 23 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Yurtdışındaki operasyonlarına hız vererek ihracat oranlarını artırmak amacıyla yatırıma odaklandıklarının altını çizen Hiçyılmaz, ““İngiltere pazarına açılmak için Londra’da bir depo kurma sürecindeyiz. Bu yatırım sadece Armonika Tekstil’in büyümesini desteklemekle kalmayacak, aynı zamanda Eskişehirli firmalar için de büyük bir fırsat sunacak. Amacımız, farklı sektörlerde faaliyet gösteren yerel üreticileri de bu yapı içerisine dahil ederek, ürünlerini İngiltere’ye taşıyıp satışını sağlamak. Konsorsiyum benzeri bir yapıyla hareket ederek farklı sektörlerden firmalara da bu ekosistemde yer açacağız” dedi.
Kendi yazılım şirketiyle tüm süreçleri tek çatı altında toplayacak
Mevcut üretim alanlarına ek olarak 2 bin metrekarelik yeni bir üretim tesisi kurdukları bilgisini paylaşan Hakan Hiçyılmaz, bu yatırımın hayata geçmesiyle birlikte günlük üretim kapasitelerinin yaklaşık 8 bin adete çıkarmayı planladıklarını vurguladı. Yalnızca üretim ve satış yapmakla kalmadıklarını, aynı zamanda firmalara e-ticaret çözümleri de sunduklarını dile getiren Hiçyılmaz, “ Özel yazılım ekibimiz tarafından geliştirilen depo ve entegrasyon sistemleri sayesinde müşterilerimiz, web sitesi kurulumundan dijital pazarlamaya kadar geniş bir yelpazede hizmet alabiliyor. Türkiye’de tam entegre bir e-ticaret altyapısı sunan firma sayısı çok az. Biz bu açığı kapatmak için kendi yazılım şirketimizi kuruyoruz. Uyumsoft’un Eskişehir çözüm ortağı olarak firmalara baştan sona tüm süreçlerde destek sağlayacağız. Kendi deposu olmayanlar için stok yönetimi ve lojistik desteği de vererek, onları tek bir çatı altında çözüme ulaştıracağız” açıklamasında bulundu.
Afrika'ya rağmen Türkiye verimlilik anlamında hala bir adım önde
Tekstil sektöründe son iki yılın zorlu geçtiğini belirten Hakan Hiçyılmaz, gelecek için umutlu olduklarına vurgu yaparak, “2025’in ikinci çeyreğinden itibaren sektörün toparlanmasını bekliyoruz, ancak esas büyümenin 2026’da yaşanacağını düşünüyoruz. Son dönemde sektördeki üreticilerin Afrika pazarına yönelmesine rağmen Türkiye’nin yatırımın karşılığını almak ve verimlilik anlamında hala bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Afrika ve Asya ülkelerine kıyasla lojistik avantajımız da daha güçlü. Bu nedenle yatırımlarımızı yurt dışında genişletirken, üretimimizi Türkiye’de büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.