Coşkunöz Holding, “Bu İşte Bilim Var” dedi
Çocuklara bilimi sevdirirken, yaratıcı düşünme kabiliyetlerinin gelişimine katkı sağlamak hedefiyle Coşkunöz Holding tarafından hayata geçirilen “Bu İşte Bilim Var” etkinliğinin dördüncüsü düzenlendi. Bu yıl, “Mayasında Merak Var” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe 200 çocuk katıldı.
BURSA (DÜNYA) - Coşkunöz Holding’in 2016 yılında hayata geçirdiği “Bu İşte Bilim Var” etkinliğinin dördüncüsü, 30 Kasım-1 Aralık 2019 tarihlerinde Bursa Podyum Sanat Mahal’de düzenlendi.
Coşkunöz Holding ve bağlı şirket çalışanlarının çocuklarının katıldığı etkinliğin bu yılki teması, “Mayasında Merak Var” olarak belirlendi. 6-12 ve 13-17 yaş arası olmak üzere iki grupta toplam 200 çocuğa yaş gruplarına göre farklı segmentlere indirgenen tasarım, üretim ve beyin-vücut koordinasyonu gerektiren eğitici ve eğlendirici atölyeler yapıldı. Etkinliğin ilk gününde 13-17 yaş grubunda yer alan lise öğrencileri ağırlandı. Çocuklara ve gençlere bilim tutkusu bulaştırmayı amaçlayan sosyal girişim ‘Bilim Virüsü’ ile ortak hazırlanan programda; ‘Bilim Her Yerde’, ‘Bilim Girişimciliği’ ve ‘Geleceğin Formülü’ başlıklı interaktif atölye çalışmaları düzenlendi. 6-12 yaş arasındaki çocukların katıldığı etkinlikte ise ‘Uçma Merakı’, ‘Yıldızlara Bakış’ ve ‘Otonom Sürüş’ atölyeleri yapıldı.
“Gençler yaratıcı fikirleriyle hepimize ilham verdi”
“Bu İşte Bilim Var” projesi ve bu yılki etkinlik hakkında bilgi veren Coşkunöz Holding Kurumsal İletişim Kısım Müdürü Janset Beklen, “Modern ve üretken Türkiye’nin temeli olarak gördüğümüz çocukların bilimi sevmelerinin, bilimsel farkındalık ve deney yoluyla yaratıcı düşünme becerisi kazanmalarının büyük önem arz ettiğine inanıyoruz. “Bu İşte Bilim Var” projesini de bu düşünceden hareketle, onların eğlenerek öğrenmelerini sağlamak ve iletişim kabiliyetlerini geliştirmek adına başlattık. Bir yandan çocuklarımızı bilim ışığında araştırmaya teşvik ederek onların mucit yönlerini ortaya çıkarıyor, diğer yandan çevre bilincini yükseltmeye odaklanıyoruz. Bu yılki temamızı ise tarihin başlangıcından bu yana tüm yeniliklerin kökeninde var olan ‘acaba’ sorusundan yola çıkarak ‘Mayasında Merak Var’ olarak belirledik. Çocuklar da bizi yanıltmadı ve tüm atölye çalışmalarında yönelttikleri meraklı sorular ve sıra dışı fikirleriyle hepimize ilham verdiler” dedi.