AdaWall, yeni makine parkı yatırımıyla üretimi iki katına çıkardı

Duvar kağıdı üreticisi AdaWall, gerçekleştirdiği yeni full otomasyonlu makine parkı yatırımıyla yıllık üretimini iki kat artışla 20 milyon metrekareye çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
AdaWall, yeni makine parkı yatırımıyla üretimi iki katına çıkardı

Fabrikası içerisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge ve Tasarım Merkezi ve sosyal tesisleri olan, kendi elektriğini kendi üreten, Türkiye’nin her ilinde bayileri tarafından ürünleri satılan ve 100’ün üstünde ülkeye ihracat yapan AdaWall, üretime yönelik yeni full otomasyonlu makine parkı yatırımı gerçekleştirdi.

Şirket, Adana’da 32 bin metrekarelik full otomasyonlu tesisinde yeni üretim kapasitesiyle günde 70 bin metrekare duvar kağıdı üretimi gerçekleştiriyor.

Yatırıma ilişkin bilgi veren AdaWall Genel Müdürü Hakan Güzel, kurulan yeni full otomasyonlu makine parkı ürün çeşitliliğini ve üretim kapasiteyi 2 katına çıkararak maliyetleri düşürdüklerini söyledi.

Maliyetleri düşürmenin en etkili ve doğru yolunun verimlik ile kapasiteyi artırmak olduğunu belirten Güzel, “Biz kurduğumuz yeni full otomasyonlu makine parkurumuzla AdaWall olarak bunu başardık. 150 kişiyle ürettiğimiz yıllık 10 milyon metrekare duvar kâğıdını, yine 150 kişi ile 20 milyon metrekareye çıkardık. Yani işçilik giderlerimizi yarı yarıya düşürerek, maliyetlerimizi dolayısıyla da ürünlerimizin satış fiyatını çok daha rekabetçi hale getirdik. Bu maliyet düşüşüyle beraber boyaya karşı güçlü bir alternatif olan duvar kâğıtlarımızı tüm dekorasyonculara sunmaya başladık. Türkiye'nin her ilinde bulunan bayilerimiz kanalıyla müşterilerimize daha fazla ve daha hızlı duvar kâğıdı tedarik edebilmek için alt yapımız hazır. Şirket olarak ne yaptığımızı değil ne kadar farklı ve hızlı yaptığımızı önemsiyoruz. Bunun yanı sıra, markamızı ‘Made in Turkey’ destekçisi olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Şirket Haberleri