ABD'li moda devi Forever 21 ikinci kez iflas başvurusu yaptı
ABD'li hızlı moda perakendecisi Forever 21'in ABD operasyonlarını yöneten şirket, ziyaretçi sayısının azalması nedeniyle son altı yıl içinde ikinci kez iflas başvurusunda bulundu.
ABD'li hızlı moda perakendecisi Forever 21’in ABD’deki operasyonlarını yöneten şirket, alışveriş merkezlerindeki azalan müşteri trafiği ve çevrimiçi perakendecilerin artan rekabeti nedeniyle, altı yıl içinde ikinci kez Chapter 11 kapsamında iflas başvurusu yaptı.
Tasfiye süreci başladı
Şirket, ABD genelindeki yaklaşık 350 mağazası için bir alıcı bulamayınca iflasın büyük olasılıkla tasfiye ile sonuçlanacağı belirtildi. Ancak Forever 21’in marka hakkı ve fikri mülkiyetleri, hala Authentic Brands Group bünyesinde bulunuyor ve farklı bir formatta varlığını sürdürebilir.
2019'da iflas başvurusu yapmıştı
E-ticaretin yükselişi ve ABD’de büyük alışveriş merkezlerinin popülerliğini yitirmesi, Forever 21 için uzun süredir büyük bir engel oluşturuyordu. Marka, 2019’da yine Chapter 11 kapsamında iflas başvurusu yapmış ve Authentic Brands Group, Simon Property Group ve Brookfield Asset Management Inc. ortak girişimi olan Sparc tarafından satın alınarak iflastan çıkarılmıştı.
Mağazalar açık kalacak mı?
Cnbc-e'de yer alan habere göre şirket, iflas süreci kapsamında mağazalarında tasfiye satışlarına başlayacağını ve mahkeme gözetiminde varlıklarının tamamını ya da bir kısmını satmak için pazarlama süreci yürüteceğini duyurdu.
Binlerce alacaklı var
Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi’ne yapılan başvuruya göre, şirketin tahmini varlıkları 100 milyon ila 500 milyon dolar arasında değişirken, borçları 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında bulunuyor. Başvuruda, şirketin 10.001 ila 25.000 arasında alacaklısı olduğu da belirtildi.
Tamamen kapanacak mı?
Eğer başarılı bir satış gerçekleşirse, Forever 21 tamamen kapanmaktan vazgeçebilir ve faaliyetlerini sürdürebileceği bir yeniden yapılanma sürecine girebilir.
Şirket, ABD'deki mağaza ve internet sitesinin açık kalacağını ve müşterilere hizmet vermeye devam edeceğini duyururken, uluslararası mağazalarının bu süreçten etkilenmeyeceğini belirtti.
Forever 21, 8 Ocak’ta Sparc Group ve 2020’den beri Simon Property Group tarafından yönetilen JC Penney’nin birleşmesiyle kurulan Catalyst Brands bünyesinde faaliyet gösteriyor.
Catalyst Brands, kuruluşu sırasında Forever 21 için "stratejik seçenekleri değerlendirdiğini" açıklamıştı.
Marka hakkı ve fikri mülkiyeti hâlâ Authentic Brands Group bünyesinde bulunuyor. Authentic Brands CEO’su Jamie Salter, geçtiğimiz yıl Forever 21’i satın almanın "hayatındaki en büyük hata" olduğunu söylemişti.
1984 yılında Güney Koreli göçmenler tarafından Los Angeles'ta kurulan Forever 21, bir dönem genç tüketiciler arasında uygun fiyatlı ve trend kıyafetleriyle büyük popülerlik kazanmıştı. 2016 yılında dünya çapında 800 mağazaya ulaşan marka, bunların 500’ünü ABD’de işletiyordu.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.