Ersoy: 15 milyon turist sayısını yakalarız

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, hava trafiğinde bir olumsuzluk görülmemesi durumunda 15 milyon turist sayısına ulaşılacağını tahmin etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Ersoy: 15 milyon turist sayısını yakalarız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Eğer hava trafiğinde olumsuz bir hareketlenme olmazsa 15 milyon turist sayısını yakalarız diye düşünüyoruz. 11 milyar dolarlık bir geliri de geçeriz diye düşünüyorum" dedi.

NTV'ye konuşan Ersoy, "Tüm dünya genelini sardı salgın. Türkiye'de çok başarılı şekidel slagınla mücadele sürdürüldü. Nisan sonrasında ertık normalleşme süreci başladı. 1 Haziran'dan itibaren turizm sektörü bir ivme kazanmaya başladı. Rusya, Ukrayna, İngiltere, Almanya gibi ülkelerle yoğun hava trafiği başladı. 2020 beklentimiz çok yüksekti ama maalesef 2019 verilerine göre ciddi bir düşüş olacak. Eğer hava trafiğinde olumsuz bir hareketlenme olmazsa 15 milyon turist sayısını yakalarız diye düşünüyoruz. 11 milyar dolarlık bir geliri de geçeriz diye düşünüyorum. Temmuz sonuyla 6 buçuk milyon turist sayısını yakaladık. Sezon geç başladı ama geç bitecek gibi görünüyor" dedi.

(Kaynak: Foreks)

Turizm