Erciyes, yabancı turistten 30 milyon dolarlık gelir bekliyor

Erciyes Kayak Merkezi’ne gelen yabancı turist sayısı her kayak sezonunda artış gösteriyor. Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve dağ yönetimi, Erciyes’i sadece kış aylarında değil dört mevsim turizm merkezi haline getirmeye yönelik çalışmalarda da bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Erciyes, yabancı turistten 30 milyon dolarlık gelir bekliyor

Hilal SÖNMEZ

Kente gelen ziyaretçi sayısındaki artış ve Erciyes’in dört mevsim turizm merkezi olma yolundaki hedefleri özellikle otel yatırımcılarının da yönünü Erciyes’e dönmesini sağlıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin master planı ile turizm merkezi haline gelen Erciyes Kayak Merkezi ile kent ekonomisi de canlanıyor.

Erciyes’in Kapadokya’ya da yaklaşık bir saatlik mesafede bulunması ile bölgede önemli bir turizm destinasyonu da hayata geçiyor. Erciyes AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı şu bilgileri verdi: “Rusya, Ukrayna ve Polonya ile yaptığımız direkt charter uçuşlara Belarus da eklendi. Ayrıca direk uçuşlar dışında Almanya, İtalya, Amerika, İngiltere, Kore, Malezya ve Fransa gibi birçok ülkelerden de kendi imkanları ile dağımıza gelen yabancı turist sayımız her geçen yıl artıyor. Geçtiğimiz sene yaklaşık 7 bin civarında misafirimiz charter seferlerle gelmişken Erciyes’e kayak için gelen ve Kayseri’de konaklayan yabancı misafir sayısı 20 bine ulaştı. 2019-2020 kayak sezonunda ise 30 bin yabancı kayakçıyı dağımızda ağırlayacağız. Bu da sadece yabancı misafirlerimizin şehrimize 30 milyon dolarlık bir gelir bırakması anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıl dağımızda 2 milyon üzerinde misafir ağırladık. Kayakçı sayımızda da yüzde 50’lik bir artış oldu. Bu yılda aynı şekilde artışın olacağını düşünüyoruz”.

“Dört mevsim yatırımcıların iştahını kabartıyor”

Erciyes’e olan talebin artması ile kente yeni otel yatırımlarının da gündeme geldiğini söyleyen Cıngı, Erciyes’in dört mevsim işlevsel bir turizm noktası haline gelmesi için yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler paylaşıyor: “Otel yatırım grupları Erciyes’e olan ilgilerini artırdılar. Erciyes’te özellikle yazın yapılan aktiviteler, festivaller, yüksek irtifa kampları ve şu anda hala inşası devam eden ve yılbaşına bitip gelecek sene hizmete sunacağımız futbol sahalarımız yatırımcıların iştahını daha da kabartmaya başladı. Çünkü artık sadece Erciyes’te sadece 4-5 aylık bir sezon olmayacak. Spor turizmi ile beraber futbol, basketbol, yüzme, atletizm, bisiklet gibi sporları içine alan geniş bir çerçevede Erciyes bir spor merkezi ve bir yüksek irtifa kamp merkezi olacak."

Turizm