Almanya, seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzattı

Almanya, Türkiye’nin de içinde bulunduğu seyahat 'uyarısını’ 31 Ağustos’a kadar uzattı. Türk turizmciler kararı siyasi buluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Almanya, seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzattı

Almanya, AB ülkeleri, İngiltere ve Schengen ülkeleri hariç diğer ülkeler için ‘seyahat uyarısının’ 31 Ağustos’a kadar uzattı. Türk turizmciler kararı siyasi buluyor. Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nda, AB ülkeleri, İngiltere ve Schengen ülkeleri hariç diğer ülkeler için “seyahat uyarısının” 31 Ağustos’a kadar uzatılması kararının aldığını belirtti. Maas, AB dışındaki ülkelere yeniden sınırsız seyahatı mümkün kılan ortak kriterlere ve koordinasyon süreçlerine sahip olmadığını ifade etti.
Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV), Berlin’in, AB dışındaki ülkelere yaptığı uluslararası seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzatma kararına tepki gösterdi. DRV Başkanı Norbert Fiebig, Alman hükümetinin seyahat uyarısını AB dışındaki ülkelerin tümüne yönelik uzatmasını ‘orantısız’ olarak nitelendirirken, “Birçok ülke, koronavirüs ile mücadelede büyük başarılar elde etti, çok sayıda turistik bölgede, Almanya’dan daha az virüsün bulaştığı kişinin bulunduğu kanıtlandı” dedi.

'Gurbetçi de etkilenecek’

Sianji Well-Being Resort Kaplıca Bodrum Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır ise, “Almanya birçok Avrupa ülkesine seyahat yasağını kaldırmasına rağmen Türkiye bu listede yok. Avrupa Birliği en çok krizden etkilenen İspanya, Fransa ve İtalya’ya destek vermek için Türkiye’yi açmıyor. Açtığı an Türkiye ilk tercih edilen sıraya oturacak” diye konuştu.Almanya’nın önemli kaynak pazar olduğunu belirten ProntoTour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, tarifeli uçuşların başlamasının turist getiren operatörler için anlam ifade etmediğini hatırlatarak, “Bu karar paket turları kapsıyor. Bu da turist gelmesini etkiler. Ayrıca gelen turistin döndüğünde karantina riski var” dedi.

Almanya’nın aldığı bu kararın tamamen siyasi olduğunu vurgulayan Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin de şunları söyledi: "Bakanlık yetkililerimizin Almanya’yla görüşerek bu kararın uygulanmaması için çalışmalar yapacağına inanıyorum. Almanya’yı Hollanda, Belçika, İsviçre ve Polonya takip edebilir. 3 milyon gurbetçimiz var orada. Onlar yazın memleketlerine gelmek için uçuşların açılmasını bekliyordu. Bu durum onları da etkileyecek."

Turizm