Turkish Fashion Fabrics Show öncesi tasarımcılar kampa girdi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, KFA Fuarcılık organizasyonuyla 28-30 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Turkish Fashion Fabrics Show öncesi, sektöre yön veren firmaların tasarım ekipleri için Bursa Business School’da “Trend Kampı” düzenlendi.
EKONOMİ (BURSA) - IFA Paris Moda Okulu İstanbul Kampüsü iş birliğiyle gerçekleştirilen trend kampına 100’e yakın tasarımcı katıldı. 2026 İlkbahar-Yaz ve 2027 Sonbahar-Kış trendlerinin ele alındığı kampta, teknik tekstillerden inovasyona, döngüsel moda endüstrisinden kültürel kodlara kadar pek çok başlıkta sunumlar yapıldı. Kamp, sunumlar sonrasında gerçekleştirilen baskı ve boyama atölyesi etkinliğiyle tamamlandı.
Trend kampı kapsamında sunum gerçekleştiren tasarımcı Mert Çelebi, moda tasarımında koleksiyon oluşturma, renk hikâyesi geliştirme ve tasarım odaklı düşünme gibi konularda katılımcılara hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verdiklerini belirtti. Oldukça verimli geçen bir trend sunumu gerçekleştirdiklerini söyleyen Çelebi, “İlkbahar-yaz 2026 sezonuna ait trend ve renk paletlerini, renk hikayelerini detaylı şekilde inceledik. Ardından Sonbahar-Kış 2026-2027 sezonuna dair öngörülerimizi de katılımcılarla paylaştık. Sunumun ardından, Bursa Business School’un çevresinden topladığımız doğal materyaller ve bitkilerle bez çantalara baskılar yaptığımız interaktif bir workshop düzenledik. Doğayla iç içe, şehrin stresinden uzak, ilham verici bir mekânda bu çalışmayı yapmak çok kıymetliydi. İlkbahar-yaz sezonunun onarıcı, şifalı ve iyi hissettiren renk paletleriyle bu doğal ortam arasında güçlü bir bağ kurduk. Yosunsu yüzeyler, ağaç kabukları ve çam dokularından ilham alarak yaptığımız baskılarla sezona ait renk hikayelerini doğayla birleştirdik.” ifadelerini kullandı. Çelebi, hazırladıkları trend sunumunun 28-30 Nisan tarihlerindeki Turkish Fashion Fabrics Show’da katılımcılarla buluşacağını da sözlerine ekledi.
Sürdürülebilirlik ve döngüsellik ön planda
Tekstil ve moda tasarımcısı Senem Kula, trend kampında gerçekleştirdiği sunumda döngüsel ekonomi, sürdürülebilir moda tasarımı, akıllı tekstiller, çevre dostu materyaller ve kültürel mirasın geleceğe aktarılması gibi başlıkları ele aldı. Turkish Fashion Fabrics Show’un özellikle tekstilin kalbi olarak görülen Bursa’da düzenleniyor olmasının önemine dikkat çeken Kula, “Bu tür etkinlikler tasarımcı, üretici ve tüketiciyi aynı platformda buluşturarak sektöre önemli katkılar sağlıyor. Ülkemizin ve Bursa’nın tekstilini daha ileriye taşımak için biz de bu programlarda yer alarak katkı sunmak istiyoruz. Tasarım yoluyla sürdürülebilirliği ve döngüselliği ön plana çıkararak, sektörümüzü daha yaşanabilir bir geleceğe taşıyabiliriz. Bu da biz tasarımcıların en önemli sorumluluklarından biri” dedi.
TFF Show 28-30 Nisan’da Merinos’ta
Türkiye’de tekstil endüstrisinin üretim ve ihracat üslerinden olan Bursa, Nisan ayında önemli bir organizasyona hazırlanıyor. BTSO öncülüğünde düzenlenen sektörün büyük buluşması Turkish Fashion Fabrics Show, 28 – 30 Nisan 2025 tarihinde Merinos’ta ziyaretçilerini ağırlayacak. Tekstilde dünyaca ünlü markaların satın alma ekiplerinin de yer alacağı fuarın önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sektörün dış ticaret hacmine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.