Tekstilde geleceğin üretim yöntemleri Bursa’da konuşulacak
TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası (TMMOB TMO) Bursa Şubesi, “Geleceğin Üretim Yöntemleri” ana temasıyla düzenleyeceği Tekstilde Sürdürülebilirlik Sempozyumu’nda akademi ve sanayiyi buluşturacak.
EKONOMİ (BURSA) - Türkiye ekonomisi ve istihdamında öncü sektörlerden biri olan tekstil ve hazır giyim endüstrisi, sürdürülebilir üretim yöntemleriyle geleceğe yön vermeye hazırlanıyor. Bu kapsamda, TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası (TMO) Bursa Şubesi, 11 Nisan’da Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi’nde (BAOB) “Geleceğin Üretim Yöntemleri” ana temasıyla “Tekstilde Sürdürülebilirlik Sempozyumu” gerçekleştirecek. TMMOB TMO Bursa Şube Başkanı Dr. Uğur Onur Çinko, sektörün sürdürülebilirliğe yönelik adımlarında akademi ve endüstri iş birliğinin kritik önem taşıdığını vurgulayarak, “Tekstil sektörümüzün dünya markası olma yolunda, çevresel etkileri azaltan ve kaynak verimliliğini artıran yenilikçi yaklaşımları tartışmak üzere bu sempozyumu düzenliyoruz. Amacımız, sektörümüzün geleceğine yön verecek çözümleri birlikte ele almaktır” dedi.
Sempozyumda; karbon ve su ayak izi, dijital ürün pasaportu, yaşam döngüsü analizi (LCA), atık yönetimi, enerji ve su verimliliği, temiz üretim yöntemleri gibi güncel konuların yanı sıra sürdürülebilirlikte dijital uygulamalar masaya yatırılacak. Akademisyenler, mühendisler ve sektör profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşecek etkinlikte, bilimsel ve endüstriyel çözüm önerileri paylaşılacak. Sürdürülebilir bir tekstil endüstrisine katkı sunmayı hedefleyen sempozyuma, ilgili tüm paydaşların katılımı bekleniyor.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.