Tekstil
Destek, çalışanı tutma maliyetini karşılamıyor
Tekstil, hazır giyim, mobilya ve deri sektörlerinde “İstihdamı Koruma Destek Programı” kapsamında verilen 2 bin 500 TL’lik çalışan başına istihdam desteği, ‘en fazla 249 çalışan olması ‘şartı nedeniyle firmaların önemli bir kısmını kapsam dışı bıraktı. Sektör temsilcileri, 300 ve üstü çalışanı olan firmanın destekten faydalanamadığını, desteğin emek yoğun sektörlerdeki tüm firmalara verilmesi gerektiğini belirterek, aksi halde istihdamın korunamayacağını vurguladı.

Hazır giyimde kan kaybını durdurmak için 4 öneri
Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin 28’incisi “Yaşanabilir bir dünya için diyalog” temasıyla düzenlenecek. Zirvenin destekçilerinden İHKİB’in Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, sektördeki kan kaybına dikkati çekerek çözüm önerilerini paylaştı.
AHKİB, Kırgızistan'a ihracatını 17 kat artırdı
Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 26 artışla 112,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini açıklayan AHKİB Başkanı Gürkan Tekin, hacimde en güçlü ivmelenmeyi 17 kat artışla Kırgızistan pazarında yakaladıklarını söyledi. Tekin, pazar çeşitliliğini artırmaya yönelik hamlelerin olumlu sonuç getirdiğini vurguladı.
Tekstilde inovatif projeler ödüllendirildi
Tekstil sektöründe inovasyon rüzgarı estiren TechXtile Challenge Tasarım Yarışması programı sonuçlandı. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB), Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye...
Hazır giyim sektörünün kaybı, tekstile rekor oldu
Dış ticaret fazlasıyla ihracatçı sektörler arasında ilk sıralarda yer alan hazır giyimde cari fazla, geçen yıl 15,7 milyar dolara gerileyerek son 6 yılın en düşük seviyesini gördü. Konfeksiyondaki...


Tekstil ve giyimde istihdam kaybı ocakta 15 bine ulaştı
Geçen yılı 65 bine yakın istihdam kaybı ile kapatan tekstil ve hazır giyim sektörü, 2025’e de kötü başladı. Yılın ilk ayında iki sektörde toplam istihdam kaybı 14 bin 720 oldu. Yılın ikinci...
Lükste dev anlaşma: Versace’nin yeni sahibi belli oldu
Prada, lüks moda dünyasını sarsan bir adımla Versace’yi 1,38 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Anlaşma, piyasalardaki dalgalanma ve Versace’nin zayıf performansı nedeniyle çökme riski taşırken...
ABD'nin vergi hamlesi Türk tekstilcilere yeni kapı araladı
Trump yönetiminin Uzak Doğu ve Güney Asya ülkelerine uyguladığı yüksek gümrük tarifeleri, Türk hazır giyim sektörü için 5 milyar dolarlık ek ihracat ve 145 bin kişilik istihdam fırsatı doğurabilir. Ancak tekstilciler, ‘ABD pazarına girmek kolay değil’ uyarısı yaparken, Çin ve Vietnam'ın Avrupa'ya yönelebileceği endişesini de taşıyor. Tekstilciler, avantajın sürdürülebilir olması için stratejik adımların ve kamu desteğinin şart olduğunu vurguladı.
Turkish Fashion Fabrics Show öncesi tasarımcılar kampa girdi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, KFA Fuarcılık organizasyonuyla 28-30 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Turkish Fashion Fabrics Show öncesi, sektöre yön veren firmaların tasarım ekipleri için Bursa Business School’da “Trend Kampı” düzenlendi.
Trump vergileri Egeli hazır giyimcilerin ABD iştahını artırdı
ABD'nin Çin ve Vietnam gibi ülkelere uygulayacağı yüksek gümrük vergileri, Türkiye'nin tekstil ve hazır giyim sektörüne yeni fırsatlar sunarken; Egeli sektör temsilcileri, bu avantajın stratejik hamlelerle kalıcı kazanca dönüştürülmesi gerektiğini vurguladılar.
Tekstilde geleceğin üretim yöntemleri Bursa’da konuşulacak
TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası (TMMOB TMO) Bursa Şubesi, “Geleceğin Üretim Yöntemleri” ana temasıyla düzenleyeceği Tekstilde Sürdürülebilirlik Sempozyumu’nda akademi ve sanayiyi buluşturacak.