Zoom ikinci çeyrekte kullanıcı sayısını dörde katladı

Videokonferans platformu Zoom kullanıcı sayısını yılın ikinci çeyreğinde, COVID-19 salgını etkisiyle, bir önceki yılın aynı dönemine göre dört katın üzerinde artırarak, 663,5 milyon dolar gelir elde ettiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zoom ikinci çeyrekte kullanıcı sayısını dörde katladı

Zoom ikinci çeyrekte, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre 4 katın üzerinde gelir elde ederken, ExxonMobil ve Activision Blizzard’ın da aralarında olduğu büyük müşterileri de kazandı ve 10’dan fazla çalışanı olan 370 bin 200 müşteriye ulaşarak, müşteri sayısını bir aynı dönem için yüzde 458 artırdı.

COVID-19 salgını etkisiyle insanlar evden çalışma sistemine geçerken, Zoom gibi uzaktan iletişim servislerine ilgi arttı.

Zoom CFO’su Kelly Steckelberg, şirketin elde ettiği gelirin yüzde 81’inin yeni müşterilerden geldiğini belirtirken, bir önceki çeyrekte gelirlerinin yüzde 170 artışla 328 milyon dolara ulaştığını hatırlattı.

Zoom CEO’su Eric Yuan ise, ikinci çeyrekte , bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 355 artırmasının sebebi olarak güçlü bir uygulama ile insanları birbirine bağlamalarını gösterdi ve 2021 yılı için gelir beklentilerinin 2,37 milyar dolardan, 2,39 milyar dolara yükselttiklerini söyledi.

Teknoloji