Yapay zekayla fotoğraf üretme furyası Meta'ya sıçradı: Imagine with Meta duyuruldu

Facebook, Instagram ve Whatsapp birçok sosyal medya uygulamasını bünyesinde barındıran Meta, yapay zekayla fotoğraf üretme özelliğini, internet sitesi olarak erişime sunduğunu duyurdu

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yapay zekayla fotoğraf üretme furyası Meta'ya sıçradı: Imagine with Meta duyuruldu

Meta'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, şirketin, sosyal medya platformlarının mesajlar kısmında yapay zekayla fotoğraf üretme özelliğini, "Imagine with Meta" (Meta ile hayal edin) adıyla ABD'de erişime açık internet sitesi olarak kullanıma sunduğu belirtildi.

Sosyal medya platformlarının mesajlarında kullanılabilen bu özelliğe, "imagine.meta.com" adresinden erişilebileceği kaydedilen açıklamada, yapay zekayla üretilen fotoğraflara ilişkin "güvenlik" adımları atıldığı da aktarıldı.

Görünmez damga ile takip edilecekler

Imagine with Meta'da üretilen fotoğraflara görünmez damga eklenerek fotoğrafın takip edilmesinin planlandığı anlatılan açıklamada, bu damganın uyumlu modellerle tespit edilebileceği kaydedildi.

Renk değişikli ve kırpılmaya karşı 'dirençli'

Açıklamada, yapay zekayla üretilen fotoğraflara eklenen damganın, fotoğrafın kırpılması, renginin değiştirilmesi gibi işlemlere karşı "dirençli" olacağı bildirildi.

Teknoloji