Spotify ve Instagram iş birliğine gitti

Dijital müzik platformu Spotify, popüler sosyal medya platformu Instagram ile iş birliğine gidiyor. İki teknoloji devi, Instagram kullanıcılarının Spotify'da dinledikleri şarkıları gerçek zamanlı olarak paylaşmalarını sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Spotify ve Instagram iş birliğine gitti

Spotify ve Instagram, müzik akış deneyimini yeni bir seviyeye taşımaya hazırlanıyor.

İki popüler platformun duyuracağı özellikle birlikte, kullanıcılar Spotify hesaplarını Instagram'a bağlayarak çalan şarkıları otomatik olarak paylaşabilecekler.

Notlar aracılığıyla paylaşılması beklenen yeni özellik diğer kullanıcılar tarafından DM sekmesinde veya profil sayfalarında görülebilecek.

Şu anda manuel olarak paylaşım yapabilen kullanıcılar, bu özellik sayesinde dinledikleri müzikleri sürekli olarak ve zahmetsiz bir şekilde paylaşma imkanına kavuşacak.

Bu yeni özellik, uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından keşfedildi. Paluzzi, özelliğin "sürekli olarak ne dinlediklerini paylaşabilecekleri" ve "istendiğinde paylaşımı durdurabilecekleri" şeklinde tanıtıldığını duyurdu. Henüz resmi olarak kullanıma sunulmayan bu özelliğin yakın zamanda duyurulması bekleniyor.

Apple Music kullanıcıları kullanamayacak

Mevcut durumda Instagram'da şarkı paylaşımı manuel olarak gerçekleştirilebiliyor. Ancak bu yeni özellik, eski Microsoft Messenger (MSN) kullanıcılarının geçmişteki otomatik müzik paylaşımını anımsatabilir. Şu anda Apple Music kullanıcıları için bu özellik mevcut değil, fakat Apple’ın gelecekte benzer bir yeniliği devreye alması mümkün görünüyor.

Teknoloji