LinkedIn'da en uygun işi nasıl bulurum diyenlere yapay zeka formülü!

Yapay zeka hergün bir yenilik sunmaya devam ederken şirketler de bunu en verimli şekilde kullanmanın yollarını arıyor. İş arayanların da yoğunlukta kullandığı LinkedIn da yapay zekanın olanaklarını kullanıcılarına sunuyor. "LinkedIn'da kendime en uygun işi nasıl bulurum?" diyenlere yardımcı olacak yapay zeka, aradığınız maaşı veren şirketleri bulabiliyor, sıfırdan ön yazı bile oluşturabiliyor...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
LinkedIn'da en uygun işi nasıl bulurum diyenlere yapay zeka formülü!

LinkedIn, kullanıcıların iş bulmalarına, özgeçmiş yazmalarına ve yapay zekalı sohbet botlarından tavsiye almalarına yardımcı olacak YZ destekli yeni özellikleri sundu. Ancak eğer LinkedIn'i ücretsiz kullanıyorsanız sevinmeyin: Zira bu özellikler sadece Premium üyelere açık.

Araçlardan biri, doğal dilde bir prompt yazarak LinkedIn'de iş aramanıza olanak tanıyor. Örneğin "Bana İstanbul'da en az 100 bin TL maaşı olan ve uzaktan çalışabileceğim bir iş bul" talimatını verdiğinizde, (varsa) ilgili iş ilanlarını önünüze seriyor.

LinkedIn ayrıca özgeçmişinizi inceleyip belirli bir iş ilanına uygun olacak şekilde geliştirmeye yönelik kişiselleştirilmiş öneriler de sunabiliyor. Bu özellik ile özgeçmişinizi yükleyip geri bildirim alabiliyor ve yapay zekayla etkileşimli düzenlemeler yapabiliyorsunuz. 

Bunlarla da bitmedi. Yapay zeka yardımıyla sıfırdan bir ön yazı oluşturmanıza imkan tanıyan bir araç da var.

Bu özellikler, LinkedIn'in geçen yılın sonlarında test etmeye başladığı ve LinkedIn akışınızdaki gönderileri özetleme işlevini de içeren, yalnızca Premium'a özel olan yapay zeka destekli diğer özelliklere ek olarak geldi.

LinkedIn yapay zekayı sadece iş bulmanıza yardımcı olmak için kullanmıyor. İşle ilgili konular hakkında daha fazla bilgi edinmek için sohbet edebileceğiniz bir avuç uzmanın yapay zeka kişiliklerini de pilot olarak kullanmaya başlıyor.

Bu özellik, alacağınız yanıtlar uzmanlar tarafından eğitiliyor ve her öğrencinin benzersiz ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş bir içgörü karışımını temsil ediyor. Eğitmenler listesinde Alicia Reece, Anil Gupta, Dr. Gemma Leigh Roberts ve Lisa Gates yer alıyor.

Teknoloji