Instagram ve Facebook'ta iki saatlik erişim sorunu

Sosyal medya platformları Instagram ve Facebook'a tüm dünyada erişim sorunu yaşandı. Milyonlarca kullanıcı Instagram ve Facebook çöktü mü? sorusunu sordu. Nedeni açıklanmayan aksaklık iki saatlik bir kesintinin ardından düzeldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Instagram ve Facebook'ta iki saatlik erişim sorunu

META'nın iki büyük sosyal medya platformu Facebook ve Instagram'a küresel çapta bir erişim sorunu yaşandı. 

Kesinti izleme sitesi Downdetector'e göre, milyonlarca kullanıcı platformlara erişemedi.

Facebook ve Instagram kullanıcıları, hesaplarına giriş yapamadıklarını ve hesaplarından çıkış yaptıklarını ileten bir mesaj aldıklarını belirttiler. 

İki platformda da yaşanan erişim sorunu saatler sonra çözüldü. 

'Kesinti global kaynaklı'

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, konuya ilişkin X hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde Instagram ve Facebook'ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi."

Musk'tan dikkat çeken paylaşım

İki dev platformda yaşanan sorunla ilgili Sosyal Medya Platforlu X'ten dikkat çeken bir paylaşım geldi. X'in resmi hesabından yapılan paylaşımda, "Hepinizin neden burada olduğunu biliyoruz" ifadesi kullanıldı. Elon Musk ise "Bu yazıyı okuyorsanız sunucularımız çalışıyor demektir" açıklaması yaptı. 

Meta İletişim Direktörü, X üzerinden duyuru yaptı

Musk, sosyal medya hesabından Facebook, Instagram ve Threads ile dalga geçtiği temsili bir fotoğrafı paylaşarak, Meta İletişim Direktörü Andy Stone’un X üzerinden “İnsanların hizmetlerimize erişimde sorun yaşadığının farkındayız. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullanarak yaptığı paylaşıma yer verdi.

Teknoloji