Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık alım fiyatlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, levant kalite fındığın kilosunun 22 lira, Giresun kalite kabuklu fındığın kilosunun ise 22,5 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık alım fiyatlarını açıkladı

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 fındık fiyatlarını duyurdu.

Erdoğan, fındık alım fiyatını yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu için 22,5, levant kalite kabuklu için 22 lira olarak belirlediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl Toprak Mahsulleri Ofisinin 16,5-17 lira kilogram fiyatı üzerinden alıma çıktığını, bu sayede düşme eğilimi gösteren fındık fiyatlarının sezon içinde 18-20 lira civarında seyrettiğini anımsattı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu fındık için Toprak Mahsulleri Ofisimizin kilogram alış fiyatı 22,5 lira, levant kalite kabuklu fındık için ise bu fiyat kilogramda 22 liradır.

Ayrıca yüksek randımanlı fındık tesliminde ortalama kilogram başına 1 lira, alan bazlı mazot ve gübre desteği olarak da yine kilogram başına 2 lira destekleme ödemesi yapıyoruz. Böylece fındık üreticisinin kilogramdaki kazancını 25-25,5 lira düzeyine yükseltmiş oluyoruz."

Tarım