TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı: Sigorta sektörü dayanıklılığını ve gücünü kanıtladı

Türkiye Sigorta Birliği tarafından düzenlenen ve 'Koruma Açığının Azaltılması: Türkiye'nin Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik Yolculuğu' temasıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası Sigorta Zirvesi'nin ikinci gününde depremlere karşı dayanaklılığın artırılması ve bu yöndeki koruma açıklarının kapatılması, yerli ve yabancı uzmanlar tarafından tartışıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı: Sigorta sektörü dayanıklılığını ve gücünü kanıtladı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) liderliğinde bu yıl Sigorta Tatbikatçıları Derneği, IUC ve Middle East Insurance Review’ın organizasyonunda gerçekleşen 13. Sigorta Haftası’nda düzenlenen 3. Uluslararası Sigorta Zirvesi'nin ikinci günü önemli panellere sahne oldu.

Zirvenin ikinci günü açılış konuşmalarını Sigorta Tatbikatçıları Derneği Başkanı Fahri Altıngöz, Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Yardımcısı Emine Feray Sezgin yaptı.

Konuşmasında sigorta sektörünün önemini vurgulayan Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı, finansal koruma sağlama işlevinin hem bireyler hem de işletmeler için kritik olduğunu söyledi. Geçen yıl yaşanan ve 100 yılın afeti olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sigorta sektörünün Türkiye'de tarihinin en büyük sınavını verdiğini ve bunu başarıyla sonlandırdığını kaydeden Obalı, "Sigortacılar, sundukları finansal koruma sayesinde vatandaşların ve işletmelerin yaşadığı zorlukları hafifletir ve günlük yaşamın sürdürülebilmesi, ekonomik refahın sağlanması açısından önemli bir rol oynar. Bu durum sigorta sektörünün ekonomik büyümeye katkısının altını çizen önemli bir noktadır. Ayrıca, sigorta şirketlerinin risk azaltma ve yönetme konusundaki bilgi birikimi ve uzmanlığı, iklim değişikliği ve siber güvenlik gibi yeni ortaya çıkan riskler karşısında bireylerin, işletmelerin ve kamu sektörünün daha dirençli olmasına yardımcı olur" dedi.

Obalı, sigorta sektörünün bireylerin geleceğe yatırım yapmasını teşvik ettiğini de vurgulayarak, "Kâr paylaşımı, garantili ürünler ve biyometrik teminatlar gibi sigorta ürünleri sayesinde, küçük birikim sahipleri ve yatırımcılar, riskten kaçınma korkusuyla yatırım yapmaktan çekinmez hale gelirler" dedi.

Sigorta sektörünün güçlü bir sektör olduğuna vurgu yapan Obalı, "Sigorta sektörü özellikle zor zamanlarda dayanıklılığını ve güçlü oluşunu kanıtlamış durumda. Artık finansal sektör içindeki payını artırmak durumundayız. Türkiye Sigorta Birliği olarak yeni hedefler belirledik ve bu hedeflere ulaşmak için stratejiler geliştiriyoruz. Topluma ve ekonomiye katkı sağlamaya kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Sigortacılık