Sigorta sektörü, ‘Yapay Zeka Zirvesi’nde bir araya geliyor
Sigorta sektörü, 16-17 Nisan’da gerçekleştirilecek ‘Yapay Zeka Zirvesi’ne bir araya geliyor. Zirvenin ana konusu, ‘Türkiye’de Sigorta Sektörünün Dönüşümü ve Sigorta Ekosisteminde Yapay Zeka Odaklı Çözümler, Uygulamalar, Trendler’ olacak.
Yapay Zeka, tüm dünyada son yılların en çok dikkat çeken konularından biri olurken sigorta sektörü de 16-17 Nisan’da gerçekleştirilecek ‘Yapay Zeka Zirvesi’ne bir araya geliyor.
Yapılan araştırmalara göre, 2022 yılında 428 milyar dolarlık bir hacme sahip olan küresel yapay zeka pazarı 2023 sonunda 515 milyar dolara ulaştı. 2030 yılında ise bu alanın 2 trilyon dolarlık bir büyüklüğü görmesi bekleniyor. Lojistikten finansa, alışverişten sağlığa kadar pek çok farklı alanı etkileyen yapay zeka teknolojileri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de sektörler tarafından merakla ve ilgiyle takip ediliyor.
Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji Merkezi de yapay zeka konusunu gündemine alarak uluslararası bir organizasyona imza atacak. 16-17 Nisan’da BAU Future Campus’te gerçekleştirilecek olan ‘Yapay Zeka Zirvesi’ne global marka ve kuruluşların katılması bekleniyor. BAU, İntel, Tübitak, Microsoft, Google Cloud, AWS, Axa Sigorta, Oracle, Adobe, Lenova, Arçelik, Unilever ve birçok markanın yer alacağı zirvede ‘Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği’ (SBD) de bir oturum düzenlemeye hazırlanıyor.
Yapay zeka odaklı çözümler, uygulamalar ve trendler ele alınacak
Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği (SBD) Yönetim Kurulu Üyesi Gencay Genç’in temsil edeceği oturuma, TBL Legal’den Av. Burcu Tümer, Smart Advice Financial Technologies’den Onur Yurtsever ve İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selim Yazıcı da konuşmacı olarak katılacak. 17 Nisan’da BAU Future Campus’te düzenlenecek olan oturumun konusu, ‘Türkiye’de Sigorta Sektörünün Dönüşümü ve Sigorta Ekosisteminde Yapay Zeka Odaklı Çözümler, Uygulamalar, Trendler’ olacak.
Future AI Summit’24’te teknoloji uzmanlarından girişimcilere, alanında uzman lider global şirketlerden sektörlerin önde gelen temsilcilerine kadar birçok kişi ve kurum bir araya gelecek. Organizasyonda; yapay zekâ ile ilgili yenilikçi bir perspektif kazandırmayı hedefleyen paneller, sempozyumlar, interaktif deneyim alanları, marka iş birlikleri, girişimci-yatırımcı bağlantıları ve etkileşimli alanlar aracılığıyla katılımcılara farklı bir deneyim sunulması planlanıyor.