Köşkerler Çelik Halat 6 kıtaya ihracat yapıyor

Dilovası İMES OSB’de 24 bin metrekarelik tesisinde çelik halat ve tel üretimi yapan Köşkerler Çelik Halat; 60 bin ton üretim kapasitesi ve 30 yılı aşkın tecrübesi ile 6 kıtada 50’nin üzerinde ülkeye ürünlerinin yüzde 70’ini ihraç ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Köşkerler Çelik Halat 6 kıtaya ihracat yapıyor

RAMAZAN AYDIN - KOCAELİ
Ana ham maddeden başlayarak nihai ürüne kadar entegre üretim gerçekleştiren Köşkerler Çelik Halat; inşaat, asansör, otomotiv, vinç, kablo, bağlantı elemanları, endüstriyel yay, fırça, hortum, mobilya, yatak, beyaz eşya, maden, denizcilik, balıkçılık ve diğer birçok sektöre hizmete veriyor. Köşkerler; Hollanda, Almanya, Belçika, İspanya, Fransa, Polonya, İsrail, Brezilya, ABD, Kanada, Mısır, Ukrayna ve 6 kıtada 50’nin üzerinde ülkeye ihracat yapıyor.
2012 yılında tamamlanan ve şu an faaliyetlerin devam ettiği tesiste yeni yatırımlarla birlikte makine parkurunun yüzde 90’ını yenileyen firma, şu an Türkiye’de ve Avrupa’da bulunan tesisler içerisinde makine parkuru en genç ve güncel teknolojiye sahip tesislerin başında geliyor. 2016’da yüksek katlarda ve hızlarda çalışan asansörlere uygun halatların sertifikasyon süreçlerini tamamlayan ve bu alanda Türkiye’de ilk olan firma 2023 sonunda yaklaşık 2 yıldır yürütülen IATF 16949 sertifikasyon sürecini de tamamlayarak otomotiv sektöründe ki hizmet kalitesini ve pazar payını arttırmayı hedefliyor. İlgili ürün grubunda bugün yurtiçinde lider konumda olan Köşkerler Çelik Halat, bu sürecin satışlarına önemli katkı yapmasını bekliyor.

GES ile kendi enerji ihtiyacını karşılayacak

Endüstriyel ürün gruplarında üretim kapasitelerini, sertifikasyonlarını ve test süreçlerini geliştirerek ilerleyen Köşkerler, ürün portföyünü genişletmeye yönelik AR-GE çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bununla birlikte çelik sektörü için de çok kritik olan yeşil dönüşüm sürecinin bilincinde olarak tüm atılımları gerçekleştiren firma, kuracağı yeni tesisteki GES ile kendi enerji ihtiyacını karşılayacak. Mevcut iş gücünden aldıkları verimi arttırmak ve personellerine daha iyi çalışma ortamı sunmak isteyen Köşkerler, İK ve otomasyon faaliyetlerine yoğunlaştı. Temellerini 2018’ de attıkları endüstri 4.0 projesi kapsamında iş süreçlerini yönetildiği ERP sisteminin performansının ve etkinliğinin arttırılmasını amaçlayan ek modül ve proje çalışmaları devam ediyor.

Otomotiv