Çiftel, yeni nesil güç sigortaları üretimini çeşitlendiriyor

Otomotiv sektörü için sigorta, sigorta kutuları, güç dağıtım kutuları, kablo terminalleri, bakır ve alüminyum sızdırmazlık pulları üreten Çiftel Elektromekanik’in sigorta testi konusunda da Türkiye’nin tek ve en geniş kapasiteli laboratuvarına sahip olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emre Çiftçi, “Laboratuvarımızda şuan 3 bin Ampere kadar sigorta testlerini yapabilmekteyiz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Çiftel, yeni nesil güç sigortaları üretimini çeşitlendiriyor

SABİHA TOPRAK
KOCAELİ - Otomotivana sanayinin gerek elektrik ve elektronik cihazların koruma, boyutu yüksek kapasite güç tüketimine yönelik sigorta ve sigorta kutularının tasarımı, üretim konusunda ihtisaslaşan Çiftel Elektromekanik'te Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emre Çiftçi “Şu ana kadar mülkü üretilmeyen ve dünyada da belli başlı firmalarca üretilen yüksek kapasite gücü sigortalarına yönelik yatırımımızı başardık. Yakın zamanda otomotiv ana sanayimizin kullanımını sunacağız. Özellikle ticari araçlar ve elektrikli kullanım kullanım oranı yüksek teknolojik ürünler deneme üretimi ve test işlemleri devam etmektedir. Test ve validasyon bölümlerinden sonra ana sanayimizin kullanımına yöneliktir. Tasarım ve geliştirme süreçleri de firmamıza ait olan bu sigortaların sınai idareleri (patent-faydalı model) hakları da üretime paralel olarak yürütülmektedir. Üretim hatlarına paralel olarak sigorta testi konusunda da önemli miktarda laboratuvar cihaz ve ekipmanlara yatırım yaptık. Aynı dönemde Türkiye'nin tek ve en geniş hacmi otomotiv sigorta test laboratuvarını tamamlayarak hizmete çıkardı. Şu an 3 bin Ampere kadar sigorta testlerini yapabilmekteyiz” diye konuştu.

“Otomotivin olduğu her yer hedef pazar”

Başta AB ülkeleri olmak üzere tüm Avrupa kıtası, ABD, Kanada, Güney Amerika ve Avustralya’nın şu anki müşterileri ve aynı zamanda hedef pazarı olduğunu belirten Çiftçi “Bu gelişmiş pazarlarda müşteri sayımızı artırmak ve tüm markalara hizmet sunmak istiyoruz” dedi. Pandemi ve ardından gelen kimi pazarlardaki olumsuz şartlara ve ekonomideki dalgalanmalara rağmen 2022 yılını iyi bir ciro artışı ile kapattıklarını söyleyen Çiftçi, “Genel olarak ekonominin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen 2023 yılı başlangıcımız iyi oldu. Ancak iç piyasadaki öngörülemeyen maliyet artışlarının önümüzdeki günlerde sektörü etkileyeceğini de dikkate alarak daha tedbirli davranıyoruz. Yatırımlarını büyük ölçüde tamamladık. Bundan sonra üretim ve müşteri isteklerine odaklanacağız ve yurtdışında pazarlama faaliyetlerine ağırlık vereceğiz” dedi.

“Otomotiv dünya ile rekabet ediyor”

Elektrikli araç üreticileri ile de müşterek çalıştıklarını vurgulayan Çiftçi “İhtiyaçları beraber tespit edip, ana sanayinin Ar-Ge ekipleri ile çalışıyor ve çözümler üretiyoruz. Dolayısı ile çözüm ortağıyız. Ülkemizde de dünya ile rekabet edebilen bir otomotiv ana ve yan sanayi sektörü mevcut. Otomotiv sektörü bir bütün olarak; gerek sahip olduğu teknolojik kabiliyetler ve gerekse teknoloji, bilim ve işgücünün gelişimine sağladığı katkılar sebebi ile vazgeçilemez bir sektör konumunda. Dolayısı ile bu sanayinin gelişimini mutlak surette desteklemek ve korumak gerekir” ifadelerini kullandı.

ÖTV ve vergi yükü azaltılmalı

Yatırım teşviklerinin sürdürülmesinin pazar teşvikinin de önemli olduğunu vurgulayan Çiftçi, “Dolayısı ile paylaştırılan vergilerle sektörün yükünü artırmak gerekir. İç pazarda endüstri yükünün azaltılması ihracattaki varlıklarını artıracaktır. Azalan küme vergi yükü iç pazarını geliştirerek daha fazla satış, artan satış ek gelire ve bu gelir de yeni yatırımlara, kapasite artışına imkan verecek. Artan kapasite; İstihdam ve ihracat yolu ile ülke ekonomisine olumlu katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Otomotiv