Normalleşmeyle TTK kömür satışını artırdı
COVID-19 tedbirleri kapsamında üretime 63 gün ara veren Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), ocak-temmuz döneminde 256 bin 698 ton kömür satarak 122 milyon 833 bin lira gelir sağladı.
Haziran ayı itibarıyla kömür ocaklarının faaliyete başlamasıyla TTK'nin kömür satışları artış kaydetti. Salgına yönelik tedbirler kapsamında üretime 30 Mart'ta ara verdikten sonra ocaklarda tamir, bakım, su hatları ve gaz kontrolü yapıldı. Karadon, Kozlu, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk maden ocaklarında üretilen taş kömürü sayesinde kurum, ocak-temmuz dönemini kapsayan 7 aylık süreçte 256 bin 698 ton kömür satarak KDV hariç 122 milyon 833 bin lira gelir elde etti. Bu maden ocaklarında üretilen taş kömürü, termik santrallerinin yanı sıra demir çelik fabrikaları, kamu kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşlara satılarak ülke ekonomisine kazandırılıyor.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, salgın nedeniyle kuruma bağlı ocaklarda yaklaşık 2,5 ay çalışılmadığını anımsatarak yeniden kömür üretimine geçilmesiyle taş kömürü satışından elde edilen gelirlerin de artmaya başladığını söyledi. Bu yılın 7 aylık döneminde kömür satışlarında son iki ayda artışlar yaşandığına dikkati çeken Yeşil, "Kuruma yeni alınan 1500 işçi taş kömürü üretimine katkı sağlamaya başladı. Bunu yakından görüyoruz ve takip ediyoruz. Koronavirüs sürecinde kömür satışları istediğimiz düzeyin biraz altında kalmıştı ancak satış grafiği zamanla istediğimiz düzeyde yükseliyor. Bu artışın önümüzdeki süreçte de devam edeceğine inanıyoruz çünkü kurum pazar sıkıntısı çekmiyor" diye konuştu. Yeşil, taş kömürünün ekonomiye kazandırılması misyonunu madenciler olarak en iyi şekilde yerine getireceklerini belirterek "Hedefimiz üretimimizi artırmayı amaçlayarak ülke sanayisinin ihtiyacına katkı sağlamak olacak. Ancak üretimimiz işçi sayısıyla doğru orantılı. İşçi sayımız ne kadar fazla olursa üretimimiz de o kadar artar" ifadelerini kullandı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.