Yüzde 35 büyüyen Şahinler yeni yatırımları sıraya aldı

Bu yılın Şahinler Holding açısından beklediklerinden daha iyi geçtiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, “Yeni fabrika yatırımlarının yanı sıra Erciyes’te 22nci oteli açacağız. Trakya’da da yeni bir serbest bölge planımız var” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yüzde 35 büyüyen Şahinler yeni yatırımları sıraya aldı

Fikri CİNOKUR

ANTALYA - Turizm, tekstil ve gayrimenkul sektörlerinde önemli yatırımları bulunan Şahinler Holding, 2021 yılında yüzde 35 büyürken, yeni dönemde de yatırımlarını sürdürmeyi hedefliyor. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin DÜNYA’ya yaptığı açıklamada, 2021 yılı değerlendirirken yeni yatırımlarla ilgili de bilgi verdi.

2021 yılının kendileri açısından beklenildiğinden iyi geçtiğini ifade eden Şahin, döviz kurlarındaki artışların da kârlıklarını artırdığını kaydetti. 2019 yılına göre yüzde 10, 2020 yılına göre de yüzde 35 büyüdüklerini belirten Şahin, şunları kaydetti: “İhracatta gelirlerimiz arttığı için Almanya, Fransa ve Mısır’daki firmalarımız da büyüdü. Mısır’da 1500 çalışanımız var. Yeni bir fabrika daha kuruyoruz. İlk etapta kapasiteyi yüzde 50 artıracağız, ikinci etap yatırımlarla yüzde 100 artırmış olacağız. Çorlu’daki konfeksiyon tesislerimiz de büyüyor. İşçi alımlarına başladık. Edirne’deki tesislerimizde de aynı şekilde yatırımlar sürecek. Yine Çorlu’da bir ara kapalı kalan Bilkont örgü ve boya tesisimizi yeniden açtık. 400 işçi aldık. 300 milyon TL’lik daha iplik yatırımı düşünüyoruz.”

Erciyes’te 250 milyon TL yatırımla 2’nci oteli açacak

Antalya Belek’teki Megasaray Oteli’nde 80 milyon TL’lik ek yatırım yapılacağını anlatan Kemal Şahin, “Kayseri Erciyes’teki dağ otelimiz DAS 3917 de gayet iyi gidiyor. Ayrıca Erciyes’te, şu an inşaatı devam eden 250 milyon TL’lik yatırımla 3. otelimiz Megasaray Mount Erciyes’i yapıyoruz. Erciyes’teki bu ikinci otelimiz daha lüks olacak. Gelecek yıl hizmete açmayı hedefliyoruz” dedi.

“Yatırımcılar olarak umutluyuz”

Almanya’da 1997’de Yılın Başarılı İş İnsanı seçilen, Amerika’da Dünyayı Yönetenler Kulübüne Almanya’dan giren ilk Türk unvanına sahip olan Kemal Şahin, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırılmıştı. Ayrıca Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından 1. Sınıf Liyakat Nişanı ile ödüllendirilen Şahin, “Türkiye hukuk ve özgürlükler konusunda Avrupa standartlarında olursa, Türkiye’ye muazzam yatırımcı gelecektir. AB ile ilişkilerimiz daha iyi olacaktır. Türkiye’nin çok büyük potansiyeli var. Biz yatırımcılar olarak umutluyuz” şeklinde konuştu.

Avrupa Serbest Bölgesi 3 milyar dolar hacme ulaşacak

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe de yatırımlara başladıklarına dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti: “İstanbul, Büyükçekmece Karaağaç’ta göl manzaralı 1,2 milyar lira değerinde 140 adet villa projemiz var. Almanya’da da gayrimenkul yatırımlarımız bulunuyor. Burada da 17 milyon Euro’luk lojistik merkezi var. Çorlu’da bulunan Avrupa Serbest Bölgemiz tamamen doldu. Yıl sonu 3 milyar dolar işlem hacmine ulaşacak. İkinci Serbest Bölge kurmayı planlıyoruz. Bu konuda ilk etapta Trakya’yı düşünüyoruz.”

Şehirler