Yörüksüt, elektrik ihtiyacının yarısını güneşten karşılayacak

Yörüksüt, Mersin Tarsus 2.Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisinin çatısını güneş panelleri ile kaplıyor. Şirket, elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 50’sini güneşten karşılamayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yörüksüt, elektrik ihtiyacının yarısını güneşten karşılayacak

MERSİN - Süt ve süt ürünleri sektöründe Çukurova bölgesinin en önemli markalarından biri olan Yörüksüt, Mersin Tarsus 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 5 milyon TL’lik yatırım ile hayata geçirdiği modern fabrikasının çatısını güneş panelleri ile kaplıyor. Yatırımın sonunda elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 50’sini güneşten karşılamayı hedefl eyen firma, aynı zamanda karbon ayak izini de minimuma düşürmeyi hedefl iyor. Üretim tesislerinde makine ve teknoloji yatırımlarını büyük oranda tamamladıklarını ve çevreye duyarlı projelere ağırlık verdiklerini söyleyen Yörüksüt Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz, ilk etapta yaklaşık 7 bin metrekarelik güneş paneli kurulumu gerçekleştireceklerini aktardı. Güneş panellerinin elektrik üretimine başlamasıyla yıllık elektrik enerjisi maliyetlerini yarı yarıya azaltacaklarını belirten Ramazan Öz, “Yenilenebilir enerji yatırımları ile hem işletme olarak tasarruf sağlayacağız hem de doğaya ve çevreye karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Ülkemizin bu kadar dolara bağlı olduğu bu günlerde ve içinde bulunduğumuz ekonomik zorlukları aşmak adına yenilebilir enerji gibi metotlar kullanarak maliyetlerimizi düşürmek ekonomimiz açısından oldukça önemli” dedi.

2’nci etap ile tamamını karşılayacak

ABD ve Avrupa ülkelerine yaptıkları son sektörel ziyaretlerde süt işleme tesislerinde güneş enerjisi ile ilgili ciddi çalışmaların ve yatırımların yapıldığına şahit olduklarını ifade eden Ramazan Öz, Türkiye’deki yenilenebilir enerji sektöründe yaşanan gelişmelerin ardından çatı tipi GES yatırımına karar verdiklerini söyledi.

Yenilenebilir enerji yatırımlarına devam edeceğiz

Çatı tipi GES yatırımlarına devam edeceklerini ve elektrik ihtiyaçlarının tamamını güneşten karşılamayı hedefl ediklerini dile getiren Öz, “Dünyada tüm sektörlerde rekabet koşulları değişiyor. Ülkemizde ithal doğalgazdan elektrik üretildiği için yüksek döviz kaybı oluşuyor. Bu milli servetimizi dışarıya göndermemek için yenilenebilir enerji yatırımlarına devam edeceğiz. Yörüksüt’ün, 1 doların dahi yurtdışına çıkmadan kendi elektriğini sağlamasıyla sadece firmamıza değil ülkemizin ekonomisine de ciddi katkı sunacağız” diye konuştu. Irak’ta yer alan iki fabrikasının enerji ihtiyacı için de yenilenebilir enerji yatırımlarını değerlendirdiklerini ifade eden Öz, karbon ayak izlerini en alt seviyeye çekecek yatırımlara devam edeceklerini söyledi.