Üniversite-sanayi işbirliğine Toksan desteği

Küçükoğlu Holding iştiraklerinden Toksan, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) yürüttüğü TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı’na 3 doktora öğrencisi ile destek verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Üniversite-sanayi işbirliğine Toksan desteği

BURSA (DÜNYA) - Küçükoğlu Holding iştiraklerinden Toksan, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) 2’si makine mühendisliği 1’i otomotiv mühendisliği alanında olmak üzere toplam 3 doktora öğrencisine bünyesinde yürüttüğü Ar-Ge ve bilimsel çalışmalarda görev verecek. “BUÜ 2244 Sanayi Doktora Programı” kapsamında yapılan İşbirliği protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Toksan Genel Müdürü Erol Sarıkaya arasında imzalandı.

Protokol töreninde konuşan Toksan Genel Müdürü Erol Sarıkaya, yüzde 100 yerli sermayeli olan holdinglerinin Bursa’da 3, Kocaeli’de 1, Sakarya’da 1 ve Slovenya’nın Koper şehrinde 1 fabrika olmak üzere, toplam 90 bin metrekarelik alana sahip 6 fabrikada, 1.500 kişiyi istihdam ettiğini söyledi.

Toksan’ın kısa süre önce Turquality Marka Destek Programı’na dâhil olduğunu söyleyen Sarıkaya, 2011 yılında faaliyete giren Ar-Ge merkezinde, nitelikli personel sayısının arttırılması için yüksek lisanslı ve doktoralı personel istihdamına önem verdiklerini ve mevcut personelin de lisansüstü/doktora eğitimlerine devam etmelerini teşvik ettiklerini söyledi. Sarıkaya, “Üniversiteler ile işbirliğimiz ve Ar-Ge çalışmalarımız yıllardır sürüyor. Bu çalışmayı önemsiyoruz çünkü ilk kez bir üniversitenin doğrudan içinde olduğu çalışma yürüteceğiz. Bilimsel çalışmalarımızı yürütürken üniversitemizin deneyimli akademisyenleriyle birlikte çalışacağız” dedi.

Şehirler