TÜYAP Bursa Kitap Fuarı 20. kez kapılarını açacak

Bursa’da 29 Nisan’da 20. Kez kapılarını açacak ve 9 gün sürecek TÜYAP Bursa Kitap Fuarı’nın tanıtım toplantısı yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
TÜYAP Bursa Kitap Fuarı 20. kez kapılarını açacak
Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUÜ Rektörü A. Saim Klavuz, İl Millî Eğitim Müdürü S. Ali Büyük, Tüyap Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TYB Başkanı Kenan Kocatürk ve Mudanya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Necmi Gürsakal katıldı.

ALİ ŞAHİN/BURSA
Bu yıl 20. kez düzenlenecek olan Bursa Kitap Fuarı’nın lansmanı yapıldı. Kentin kültürel yaşamının gelişimine önemli katkılar sunan fuar 300’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşuna ev sahipliği yapacak. 29 Nisan Cumartesi günü açılacak ve dokuz gün boyunca devam edecek fuar, 70’den fazla panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerine ev sahipliği yaparken imza günlerinde, yazarlar okurlarıyla buluşacak.
Bursa Kitap Fuarı’nın, bölge için önemli bir kültür şöleni olduğunu ve okuma alışkanlıklarına olumlu katkı sağladığını belirten Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, düzenlendiği ilk yıldan bu yana Bursa ve çevre kentlerden 4 milyona yakın okuyucuyu ağırladıklarını dile getirdi. Fuarın 20. yılı için heyecanlı olduklarını da sözlerine ekleyen Ersözlü “Bursa Kitap Fuarı, öğrenci, genç, yetişkin, emekli her yaştan okurun ilgi gösterdiği, her zaman çok kalabalık söyleşi ve imzaların coşkulu geçtiği bir fuar. Bu yıl 20. yıla özel bu coşkunun katlanmasını bekliyoruz. 9 gün boyunca birbirinden değerli yazar, çizer, kültür insanı ziyaretçilerimizle buluşacak, etkinlikler, söyleşiler, imza günleri yapılacak. Tüm kitapseverleri coşkumuzu paylaşmaya bekliyoruz” diye konuştu.
Dijital dönüşüme vurgu yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Dijital imkanların her yaramızı sardığı günümüzde kitaba olan ilginin azalmadığını, azalmayacağını göstermemiz için önemli bir fırsat. Özellikle Bursa gibi kadim bir şehir de bunun böyle olduğunu vurgulamak için ideal bir yer diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Şehirler