Trabzon’u petrokimya heyecanı sardı
Fatih sondaj gemisi, kule birleştirme ve diğer hazırlıklar için Trabzon Limanı’na yanaştı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Fatih sondaj gemisinin Karadeniz’de petrol bulması, bölgede ve Trabzon’da petrokimya sanayini geliştirecek ve büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
OSMAN ŞİŞKO-TRABZON
Petrol için sondaj faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla Karadeniz’e açılan Fatih sondaj gemisi, kule birleştirme ve diğer hazırlıklar için Trabzon Limanı’na yanaştı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Fatih sondaj gemisinin Karadeniz’de petrol bulması, bölgede ve Trabzon’da petrokimya sanayini geliştirecek ve büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
29 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul’dan uğurlanan Fatih Sondaj Gemisi, 1 Haziran’da Trabzon açıklarına gelerek demir atmıştı. İstanbul Boğazı’ndaki köprülerin altından geçebilmesi için sökülen vinç ve kuleleri de Trabzon’a getirilen Fatih sondaj gemisi, 5 römorkör tarafından Trabzon Limanı’na çekildi. Motor çalıştırmayan geminin limana girerek rıhtıma yanaşması yaklaşık 4 saat sürdü. Fatih Sondaj Gemisi’nin Trabzon Limanı’na girmesi sırasında, limandaki diğer gemiler sirenlerini çalarak gemiyi selamladı.
“Petrol bulunursa petrokimya da gelişecek”
Fatih sondaj gemisinin karşılanması nedeniyle rıhtımda düzenlenen törende konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Fatih gemimizin kaptanları, çalışanları, mühendisleri; hepiniz şehrimize hoş geldiniz. Sondaj çalışmaları sonucunda ülkemize büyük katkı sağlayacağına inandığımız petrolün biran önce bulunarak ülkemizin dışa bağımlılığının azaltılmasını umuyoruz. Bu anlamda yapacağınız çalışmalar ülke adına gerçekten çok önemli. Bu çalışma için Trabzon’un seçilmesinden ayrıca mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Şehrin gerek ulaşım gerekse diğer konularda altyapısının güçlü olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, Karadeniz’de bulunacak petrolün petrokimya olarak şehrin, bölgenin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi. Hacısalihoğlu, “Bölgenin sadece ticarete, tarıma bağlı değil sanayi altyapısı olarak da gelişmesine katkı verecektir. Bu vesileyle çalışmalarınızda kolaylıklar, sonuca ulaşma adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Trabzon Limanı'nda kule birleştirme işlemi yapılacak olan 229 metre boyundaki Fatih sondaj gemisi için rıhtımda 165 metre yüksekliğinde bir vinç hazırlandı. Trabzon Limanı’nda kule birleştirme ve vinç takılma işlemleri yapılacak olan geminin 20 Haziran’da limandan ayrılarak sondaj faaliyetlerine başlaması bekleniyor.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.