TOBB’dan Amerika’ya ticaret köprüsü kuruldu

Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2021 yılında Şikago’da açılan Türkiye Tanıtım Merkezi’nin tanıtımı İzmir’de gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
TOBB’dan Amerika’ya ticaret köprüsü kuruldu

İZMİR / EKONOMİ

Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle ve oda-borsaların katkılarıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 2021 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Şikago kentinde açılan, Türkiye Ticaret Merkezi (TTM)’nin tanıtımı İzmir’de yapıldı. TOBB Ticaret Merkezi Şikago Projesi Tanıtım Etkinliği, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) iş birliğiyle gerçekleştirildi. TTM’nin Genel Müdürü Volkan Palaz, İzmirli iş insanlarına detaylı bir sunum yaptı.

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Üreten, ihracat yapan iş insanları olarak bizler, şartlar ne olursa olsun yeni pazarlar bulmak, yeni partnerlerle ticareti geliştirmek zorundayız. Yaklaşık 28 trilyon dolarlık milli geliriyle dünyanın en büyük ekonomisi olan ve ihracatımızda 2. sırada yer alan ABD’ye ihracat hedefleyen firmalarımızı; Türk firmalarına ticari çözüm ortağı olarak; hukuki, mali, mevzuat desteği hususlarında ve pazara giriş sürecinde ihtiyaç duyulan kapıdan kapıya lojistik, depolama hizmetleri konularında önemli fırsatlar sunan, TOBB’un ilk TTM’si, TTM Şikago hizmetlerinden yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

“Çok önemli bir hamle”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Özellikle küçük ve orta boyutlu işletmeler için ABD uzak ve zor ve hatta ürkütücü bir hedef olarak görülebilir. TOBB Ticaret Merkezleri Chicago Projesi tam da bu tür kaygıları aşmak üzere kurgulanmış çok önemli bir hamle” diye konuştu.

"Her türlü hizmet tek noktadan”

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, “Alt yapı, iş geliştirme ve depolama gibi hizmetlerin yanı sıra uçtan uca lojistik süreçlerinin yönetilmesi aşamasında da firmalarımıza destek sağlayan Chicago Ticaret Merkezi, firmalarımızın ihtiyaç duyabileceği her türlü hizmetin tek noktadan temin edilmesine aracılık ediyor. Müşteri temasları, şirket ziyaretleri, fuarlar, fiyatlandırma ve satış bağlantılarının yapılması başta olmak üzere iş geliştirme sürecinin her adımında üye firmalara yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

"Çok sıkı çalışmalı, lobi yapmalıyız”

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Geçtiğimiz senelerde ABD Ticaret Bakanı Türkiye’yi ziyaret etti ve ABD-Türkiye arasında ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarılması planlandı. Bu hedefi tutturmak için çok sıkı çalışmalıyız ve çok iyi lobi yapmalıyız. ABD’de rekabetçiliğimizi olumsuz etkileyen gümrük vergisi sisteminin bizim lehimize olması için çalışmalar yürütmeliyiz” dedi.

 

Şehirler