‘Tarım politikaları yeniden ele alınmalı’

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir Tarım Platformu ile yaptığı görüşmede tarım politikalarının yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı. Ataç, kırsal kalkınma ve sürdürülebilir tarım için üreticilere desteğin süreceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
‘Tarım politikaları yeniden ele alınmalı’

ESKİŞEHİR

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi tarafından kurulan ve 18 paydaşın içinde yer aldığı Eskişehir Tarım Platformu temsilcilerini makamında ağırladı. Ziyarette Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Selma Güder, platformun faaliyetleri hakkında Ahmet Ataç’a bilgi verirken hazırladıkları ‘Tarım Manifestosu’nu da takdim etti.

“Herkesin sesine kulak vereceğiz”

Manifesto hakkında görüş alışverişinin yapıldığı ziyaretle ilgili konuşan Güder, “Eskişehir Tarım Platformu, Eskişehir tarımı için herkesin sesine kulak vererek yerelde sürdürülebilir bir tarım ve gıda sisteminin menfaatlerine ve toplumun faydasına uyan teklifler sunacak, projeler üretecek, mevzuatları takip edip, ilgilileri bilgilendirecek ve farkındalık faaliyetleri yapacaktır” dedi.

“Üretene destek olmaya devam edeceğiz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ataç ise, “Kırsal kalkınma için tarımın, üretimin önemini ve kıymetini biliyoruz. Son günlerde üreticilerimizin ne kadar zorlandıklarını haberlerde okuyoruz. Tarım politikalarının tekrar gözden geçirmesi ve planlı üretime yönelmek gerekiyor. Platformun da kırsal kalkınmanın, sürdürülebilir tarımın geleceği adına çok önemli olduğuna inanıyorum. Tepebaşı Belediyesi olarak üretene destek oluyoruz olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çiftçiler sürdürülebilirlik için çözüm bekliyor

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, üretim maliyetleri nedeniyle zor günler geçiren genç çiftçilerin taleplerini dinledi. Çiftçiler, tarımda sürdürülebilirlik ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi için çözüm beklediklerini dile getirdi.

Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kızılinler’in de yer aldığı buluşmada çiftçiler, üretim sürecinde ve sonrasında yaşadıkları sorunları Ahmet Ataç ile paylaştı. Çiftçiler adına konuşan Burak Kuşan, “Genç çiftçiler olarak özveriyle çalışıyoruz. Ülkemizin tarımına katkıda bulunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kısacası biz üretmek istiyoruz. Elektrik, mazot ve gübre gibi girdi maliyetleri çok yüksek. Biz bu sorunlarımıza çözüm üretilmesini istiyoruz. Bu sıkıntılarımızı şehrin önde gelen isimleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine de anlatıyoruz” dedi.

Üretime ve üreticiye her zaman destek olduklarını belirterek açıklamalarda bulunan Ahmet Ataç ise, “Tarımın ve üretimin ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Maliyetlerin artışı nedeniyle üreticilerimiz zor günler geçiyor. Tarım politikalarının tekrar gözden geçirmesi ve planlı üretime yönelmesi gerekiyor. Dayanışma ve ortak akıl ile sorunlara çözümler üretmeliyiz. Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulumuz ile birlikte üretene destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Şehirler