Tarım makinelerinde teknoloji ve inovasyon Growmach’ta buluşacak

Bu yıl ilki ‘yeni nesil çiftçi’ mottosuyla düzenlenecek Growmach, Traktör, Tarım Makineleri, Ekipmanları & Teknolojileri Fuarı için geri sayım başlarken Fuar Direktörü Engin Er, “Büyük çoğunluğu yerli ve ihracat odaklı olan 180 firma fuarda olacak. İlk yıl için tahmini 40 ülkeden 10-15 bin civarı ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Tarım makinelerinde teknoloji ve inovasyon Growmach’ta buluşacak

ALİ ŞAHİN/BURSA
Informa tarafından bu yıl ilki Antalya Anfaş Fuar Merkezi'nde 10 - 14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Growmach, Traktör, Tarım Makineleri, Ekipmanları & Teknolojileri Fuarı, yerli ve yabancı sektör profesyonellerini buluşturmaya hazırlanıyor. Ekim ayında gerçekleştirilecek fuar öncesinde düzenlenen basın buluşmaları kapsamında Bursa'ya gelen Fuar Direktörü Engin Er, teknolojik gelişmeleri yakından deneyimlemeyi amaçlayan yeni nesil çiftçileri Growmach Fuarı'nda ağırlamak istediklerini vurguladı.
Türkiye’nin tarım ve tarım makineleri anlamında önemli bir potansiyel barındırdığını vurgulayan Er, “Antalya’da 22 yıldır dünyanın en büyük seracılık fuarı olan Growtech'i hayata geçiriyoruz. Oradaki bazı firmaların tarım makinelerine yönelik bir fuar talebi olmuştu ama pandemi süreci araya girdiği için planları biraz öteledik ve bu yıl itibarıyla ilk fuarımızı Groemach adı altında düzenleyeceğiz. Ulaşım ve konaklama avantajları nedeniyle oldukça avantajlı bir lokasyon olan Antalya’da düzenleyeceğimiz fuarda uluslararası ziyaretçi ve katılımcıların olacak. Öncelikli olarak ihracata yönelik tarım makineleri, traktör ve ekipmanları fuarı olan Growmach’ta şu anda çok az yerimiz kaldı. Firmalarla yaptığımız görüşmelerde alanı da verimli kullanmak adına standları 300 metrekare ile sınırlandırdık. Halihazırda büyük çoğunluğu yerli ve ihracat odaklı olan 180 firma fuarda olacak. İlk yıl için tahmini 40 ülkeden 10-15 bin civarı ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

“Yapay zeka destekli makineler sergilenecek”

Gelişen teknolojiyle birlikte tüm dünyada tarımda yapay zeka ve otomasyon kullanımının arttığını söyleyen Engin Er, ülkemizde de verimlilik ve sürdürülebilirlik için yeni nesil tarım uygulamalarının önemli olduğuna dikkat çekti. Türkiye’de modern tarım uygulamaları konusunda çiftçilerin bilinçlenmesi gerektiğine vurgu yapan Engin Er, “Her tarımsal işletme, ekilen ürün çeşidi, toprak yapısı ve iklim koşullarına göre farklı tarım makinelerine ve teknolojiye ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle otomatik dümenleme sistemi, ilaçlamada dozajlamalı sistem ve drone'lar gibi araçların kullanılması yakıt, maliyet, iş gücü ve zaman tasarrufunun yanı sıra; verimlilik konusunda da çiftçiler için önemli avantajlar sunuyor. Bu yıl Growmach Fuarı’nda tarımda yapay zeka ve otomasyon alanlarında hizmet veren firmalar da son teknolojiye sahip ürünleriyle fuar ziyaretçilerini stantlarında ağırlayacak. Fuar ziyaretçileri son teknolojiye sahip makine, ürün ve ekipmanları inceleme fırsatı bulacaklar” ifadelerini kullandı.

Şehirler