MÜSİAD Başkan Mahmut Asmalı’dan vergi reformu çağrısı
Sıkı maliye politikalarının tek başına yeterli olmayacağını belirten MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Yapısal reformlara, toplumun tüm kesimlerinin ‘adil’ bulacağı bir vergi reformuna ihtiyaç var” dedi.
EKONOMİ (BURSA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Alparslan Şenocak ve Yönetim Kurulu, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Genç MÜSİAD Genel Başkanı Muhammed Huzeyfe Güllüoğlu ile beraberindeki heyeti ağırladı. Ziyaret kapsamında, MÜSİAD’ın yeni dönem hedefleri değerlendirilirken, Bursa iş dünyasına yönelik vizyoner bakış açıları istişare edildi.
Toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, enflasyondaki düşüşün umut verici olduğunu ifade ederek, “Ekonomi yönetimimiz sayesinde enflasyon yüzde 38,1’e geriledi. Bu sevindirici bir gelişme. Faizlerde de inşallah bir düşüş trendine girilmiş durumda, ancak sıkı maliye politikaları tek başına yeterli değildir. Yapısal reformlara ihtiyaç var. Bireylerin, şirketlerin ve kamu kurumlarının tasarruf kültürünü benimsemesi gerekiyor. Kamuda tasarruf derken devletin küçülmesini değil, kaynakların etkin kullanılmasını kastediyoruz” diye konuştu.
Kayıt dışı ekonominin Türkiye’nin önemli mali sorunlarından bir olduğunu söyleyen Başkan Asmalı “Toplumun tüm kesimlerinin ‘adil’ bulacağı bir vergi reformuna ihtiyaç var. Açık, şeffaf ve sade bir vergi sistemi kurulmalı. Mevzuat sadeleşmeli, vergi dilimleri adaletli bir biçimde yeniden düzenlenmeli” dedi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.