Keles Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçesinde günlük yaklaşık 15 bin kişinin suyunu arıtma kapasitesine sahip Keles Atıksu Arıtma Tesisi’nin de temelini attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Keles Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı

EKONOMİ (BURSA) - İçme suyundaki kayıp kaçak oranını yüzde 20’ler seviyesine indirerek bu konuda Türkiye’de lider konumunda olan Büyükşehir Belediyesi, atık suların arıtımı ve geri kazanımı için arıtma tesisi sayısını her geçen gün arttırıyor. Bursa’da köyden kente göçün yoğun olarak yaşandığı bölgeler olarak bilinen Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık’ta yatırımlarına her geçen gün yenilerini ekleyen Büyükşehir Belediyesi, son olarak Keles Atıksu Arıtma Tesisinin de temelini düzenlenen törenle attı. Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Bursa Milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz ve Mustafa Yavuz, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Keles Kaymakam vekili Ertuğrul Arslan, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ve vatandaşlar katıldı.

Şehrin geleceği inşa ediliyor

Altyapısı yapılmayan, asfaltı dökülmeyen, tarlasına destek verilmeyen, suyu iyileştirilmeyen yer kalmadığını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ulaşım projelerimizle, kentsel dönüşüm uygulamalarımızla, kültür ve sanat faaliyetlerimizle, sosyal hizmetlerimizle, kırsal kalkınma hamlelerimizle, gençlik ve eğitim faaliyetlerimizle, velhasıl şehre ve insana dokunan çalışmaları bir bir hayata geçiriyoruz. Amacımız kalite standartlarını yükseltmek. Eğer bir ilçenin arıtma tesisi yoksa, altyapısı kaliteli değilse, içme suyu yoksa kusura bakmayın orada kaliteli bir hayatın olması beklenemez. Bir yandan şehrin bugününü imar ederken, bir yandan da geleceğini inşa etmeye gayret ediyoruz” dedi.

Hedef vahşi depolamanın önüne geçmek

Keles için birçok projenin hayata geçirildiğini ancak iki projenin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, birinin katı atık bertaraf terfi istasyonuyla vahşi depolamanın önüne geçilmesi olduğunu, diğerinin ise atıksu arıtma tesisi olduğunu anlattı. Keles Atıksu Arıtma Tesisi’nin ilçe merkezindeki Cuma, Çukur, Ertuğrulgazi, Kirazlı, Küçük Kovacık, Sofular ve Yenice mahallelerine hizmet vermek üzere planlandığını belirtti. Tesisin, besi maddesi giderimini de sağlayan ileri biyolojik kentsel atık su arıtma prosesine sahip olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Arıtılmış atık sular basınçlı kum filtreleri ve ultraviyole dezenfeksiyon sisteminden sonra deşarj edilecek. Günlük yaklaşık 15 bin kişinin suyunu arıtma kapasitesine sahip bir tesis inşa ediyoruz. Tesisimizin KDV ve fiyat farkı hariç toplam maliyeti 65 milyon TL. İnşallah üç buçuk ay içerisinde buradaki çalışmaları bitireceğiz. Tesis hizmete alındığında giren suyun nasıl olduğunu ve çıkanın ne kadar berrak olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bunlar geleceğimize yatırım. Bunlar yarınlarımıza yatırım. Yol çalışmalarının da tamamlanmasıyla ilçede çok daha yaşanabilir ortam oluşacaktır” dedi.

Şehirler