Jimmy Key, yurt dışı mağaza sayısını 40’a çıkaracak

Moda sektöründe 20 yılı aşkın bir deneyime sahip olan Jimmy Key yurt içinden sonra yurt dışında da büyümesini hızlandıracak. Irak, Romanya, Azerbaycan, Kıbrıs, Suudi Arabistan ve Mısır’da toplam 15 mağaza sayısına ulaşan firma, 2025 sonuna kadar bu sayıyı 40’a çıkarmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Jimmy Key, yurt dışı mağaza sayısını 40’a çıkaracak

İZMİR / EKONOMİ

Jimmy Key’in global yolculuğunun 2022 yılında başladığını belirten Jimmy Key Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, “Yurt dışı operasyonlarına başlarken kısa vade stratejimizde farklı iklim ve müşteri profillerine sahip iki farklı ülkede doğrudan yatırımla mağaza açmak ve yurt dışı pazarlarda tüketici tepkisini gözlemlemek vardı. Buna paralel olarak ilk yurt dışı mağazamızı doğrudan yatırım ile Kuzey Irak’ta Erbil’de daha sonra Romanya Bükreş’te açtık” dedi.

Orta vadede yurt dışında franchise kanalı ile büyümeyi planladıklarını söyleyen Ünlütürk, “Bu hedef doğrultusunda franchise kanalında 2023 yılında Azerbaycan, 2024 yılında da Kıbrıs, Suudi Arabistan ve Mısır’da mağazalarımızı açtık. Birleşik Arap Emirlikleri ve Batı Avrupa ülkeleri için de farklı seçenekleri değerlendiriyoruz. Türkiye’deki deneyim ve tecrübemizi yurt dışı pazarlara da yansıtmak istiyoruz.  Azerbaycan Bakü’de 4, Kıbrıs Lefkoşa’da 1, Suudi Arabistan Ahsa, Damman, Rabwa ve Hail bölgelerinde toplamda 4, Mısır Kahire’de 1 olmak üzere toplam 10 franchise mağazamız bulunuyor” diye konuştu.

2024 sonu için hedeflerinin mevcut 10 franchise mağazalarına ek olarak 7 mağaza daha açmak olduğunu söyleyen Elvan Ünlütürk, “Irak ve Romanya’da ise kendi yatırımlarımızla açtığımız toplam 5 mağazamız bulunuyor. Irak Erbil’de 2022 yılında Gulan Mall’da, 2023 yılında Grand Majidi Mall’da ve 2024 Haziran ayında da Irak Süleymaniye’de Süleymaniye Majidi Mall’da mağazalarımızı açtık. Romanya’daki mağazalarımızı ise 2023 yılında Bükreş Park Lake ve Afi Cotroceni’de hizmete sunduk. Romanya’da 2025 yılı içerisinde 2 yeni mağaza açma hedefimiz daha var. Ayrıca Kıbrıs’ta 5 yıl içinde 3 franchise mağaza daha açmak planlarımız arasında. 2025 sonuna kadar da, Suudi Arabistan’da 5, Mısır’da 2 ve Azerbaycan’da da 1 yeni mağaza daha açmayı hedefliyoruz. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Ürdün gibi diğer bölge ülkelerde de potansiyel yatırımcılarla iş birlikleri için görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.