İSO 500’deki Mersin markaları unutulmadı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Mersin firmaları, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) düzenlediği ‘Sanayiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde onore edildi. Şirketleri tebrik eden MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, yazılan başarı hikâyesinin kent ekonomisi için önemini vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSO 500’deki Mersin markaları unutulmadı

MERSİN / EKONOMİ

Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, MTSO yönetim kurulu üyeleri, sanayiciler ve ihracatçıların katıldığı törende; İSO 500 listesinde yer alan 8’i MTSO’ya, 2’si Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’na, biri de Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı toplam 11 Mersin firması ile merkezi şehir dışında olup bu kentte üretim yapanlarla birlikte toplam 20 firmaya ödül verildi.

Zorluklara rağmen üretmeye, ihracat yapmaya ve istihdamı korumaya devam eden firmaları tebrik eden MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Mersin ve ülke ekonomisine destek veren herkese teşekkür ediyor, başarıların devamını diliyorum. Kısacası başarı hikâyeniz Mersin ekonomisi için çok önemli. Artık sizler, Mersin’in diğer firmalarına birer rol modelsiniz” dedi.

Nitelikli beyaz yaka gençleri kentte tutmak adına firmaların desteğini isteyen Çakır, “Tekniker ve teknisyenleri kentte muhafaza etmek zorundayız. Bu konuda tedariklerimizi yerelden yapmanız çok ama çok önemlidir. Hem sizler için yararlı hem de Mersin ekonomisi adına yararlı olacaktır” ifadesini kullandı.

OSB gelişmeye devam ediyor

Mersin’in her geçen gün biraz daha büyüdüğüne dikkat çeken MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise “Sanayicilerimizin, ihracat yapacak firmalarımızın önünü açmak zorundayız. 4’üncü bölgenin alt yapı ihalesine çıktık. 41 firmamız da inşaata başlıyor. Sanayi Bakanlığımızın onayladığı 5’inci bölgemiz de hazır. Bununla bırakmıyor, dersimize çalışıyoruz. 6’ncı bölgemiz de hazır. Bizim sizler için tek yapacağımız iş budur” diye konuştu.

 

 

 

Şehirler