Gönüllü Hareketi Derneği dayanışmaya davet ediyor

Gönüllü Hareketi Derneği Başkanı Sertaç Şipka, Bursa Gıda Bankası’na yoğun ilgi olduğunu belirtti. 2021 yılı Nisan ayından bu yana 682 başvuru aldıklarını, yapılan hane ziyaretlerinden sonra düzenli olarak temel gıda, giyim, temizlik ve bebek paketi desteği sağladıklarını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Gönüllü Hareketi Derneği dayanışmaya davet ediyor

BURSA (DÜNYA) - Uluslararası bir kampanya olan Paylaşma Günü, tüm dünyada Giving Tuesday olarak biliniyor. Bireyler, sivil toplum örgütleri, liderler, özel sektör ve öğrenciler yılda bir gün bağışçılık ve gönüllülüğü kutlamak için bir araya geliyor. 30 Kasım tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte bağışçılık ve gönüllülük teşvik ediliyor. 2009 yılında Bursa’da kurulan Gönüllü Hareketi Derneği de 30 Kasım’ı anlamlı etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.  Gönüllü Hareketi Derneği Başkanı Sertaç Şipka, Bursa Gıda Bankası’na yoğun ilgi olduğunu belirtti. 2021 yılı Nisan ayından bu yana 682 başvuru aldıklarını, yapılan hane ziyaretlerinden sonra düzenli olarak temel gıda, giyim, temizlik ve bebek paketi desteği sağladıklarını ifade etti.

Dernek Başkanı Şipka, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Bursa ve diğer şehirlerdeki gıda üreticileri ve firmalardan bağış alabildiklerini, ancak daha büyük bir mekana ihtiyaç duyduklarını belirterek çağrıda bulundu: “Bursa Gıda Bankası’na fiziksel bir mekan bulabilirsek, hem depo hem de market kurarak daha çok ihtiyaç sahibi aileye destek verebileceğiz” dedi ve şu ana kadar 176 ailenin bu olanaktan yararlandığını ve başvuruların her geçen gün arttığını açıkladı. Şipka, gönüllülerin Perşembe günleri yapılan Gönüllü Buluşmaları’na katılarak ilk adımı atabileceğini söyledi.

Şehirler