Gebze Ticaret Odası bölgeye 82’nci yardım TIR’ını yolladı

Türkiye’nin en büyük ilçe ticaret odalarından Gebze Ticaret Odası, deprem bölgesine 82 TIR yardım gönderdi. Başkan Nail Çiler, bölgede çalışan iş makinelerinin yedek parça ihtiyacını da giderdiklerine dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Gebze Ticaret Odası bölgeye 82’nci yardım TIR’ını yolladı

Murat KÜÇÜK

Gebze Ticaret Odası olarak depremde vatandaşın yardımına koşmayı bir görev bildiklerini söyleyen Başkan Nail Çiler, en hızlı şekilde hareket ettiklerini dile getirdi. Yemek ihtiyacını öncelikli gördüklerini belirten Nail Çiler, günlük 120 bin kişiye sıcak yemek sağlayan mobil mutfak TIR’ını ve mobil aşevini, malzeme ve personeliyle depremin ilk günü Elbistan’a göndererek depremzedelere, arama kurtarma ekiplerine, güvenlik görevlilerine ve sahadaki tüm gönüllülere sıcak yemek ulaştırdıklarını dile getirdi. Nail Çiler; depremzedelerin ihtiyaç duyduğu temel gıda, sağlık, hijyen ve medikal malzemenin yanı sıra mobil su arıtma ve mobil tuvalet gibi halkın gereksinimlerini karşılayacak birçok ekipmanı da içinde barındıran 82’nci TIR’ı depremin etkilediği bölgelere sevk ettiklerini ifade etti. Çiler, oluşturdukları deprem koordinasyon merkezinde Gebze Ticaret Odası üyelerinin yanı sıra vatandaşlardan gelen yardımları da koordine ederek depremzedelere ulaştırdıklarını söyledi.

Makineler için yedek parça yardımı da yapıldı

Türkiye’nin yardımlaşma konusunda dünyada eşi benzeri görülmemiş bir örneği gözler önüne serdiğini aktaran Nail Çiler, “Arama kurtarma çalışmaları sırasında çok sayıda inşaat makinesi ve ekipman kullanılıyor. Bunlar çalışmalar sırasında bozuluyor ve hızlı şekilde yenilenmesi gerekiyor. Biz Gebze Ticaret Odası olarak makinelerin yedek parçalarını da tedarik ettik ve çok ciddi sayıda iş makinesinin yedek parçasını bölgeye yolladık” ifadelerini kullandı. 100’e yakın aileyi de Gebze’de misafir ettiklerini dile getiren Çiler, “Üyelerimizin de desteği ile bu ailelere kendi evleri yapılana kadar başta konaklama olmak üzere birçok imkan sağlayacağız” dedi.

Şehirler