Feyhan Yaşar’ın Lüksemburg İzmir ve Ege Bölgesi Fahri Konsolosluğu görev süresi uzatıldı

Lüksemburg İzmir ve Ege Bölgesi Fahri Konsolosu Feyhan Yaşar’ın görev süresi 5 yıl uzatıldı. Lüksemburg Büyük Dukalığı Ankara Büyükelçisi Georges Faber ve eşi Barbara Faber-Mohr onuruna bir davet veren Yaşar, “Sektörde var olan potansiyelin değerlendirilerek doğrudan yatırımlar ile iş birliğinin artacağına inanıyorum” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Feyhan Yaşar’ın Lüksemburg İzmir ve Ege Bölgesi Fahri Konsolosluğu görev süresi uzatıldı

İZMİR / EKONOMİ

2016-2020 yılları arasında görev yapan Lüksemburg Büyük Dukalığı Ankara Büyükelçisi Ekselansları Georges Faber’in, 2023 yılında ikinci kez aynı göreve atanmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Lüksemburg İzmir ve Ege Bölgesi Fahri Konsolosu Feyhan Yaşar, “Ege Bölgesi ve Eskişehir’i temsil eden Lüksemburg Fahri Konsolosluğu’nu üstlendiğim 2013 yılından bu yana Türkiye’de ve İzmir’de iki ülke arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızla ilişkilerin güçlendiğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Pek çok sektörde var olan potansiyelin değerlendirilerek doğrudan yatırımlar ile iş birliğinin artacağına, ekonomik ilişkiler ile birlikte kültürel ilişkilerin de daha fazla gelişmesini sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Davetin onur konuğu olan Faber de, “Feyhan Yaşar, on yılı aşkın süredir Lüksemburg Büyük Dukalığı’nın Ege Bölgesi ve İzmir Fahri Konsolosluğu görevini başarıyla sürdürüyor. 2022 yılında kendisine, Türkiye ile Lüksemburg arasındaki ilişkilerin desteklenmesine ve bağların güçlendirilmesine yönelik olarak gerçekleştirdiği bu başarılı çalışmalar dolayısıyla Lüksemburg Büyük Dukalığı tarafından “Order of the Oak Crown-Meşe Tacı Nişanı” verildi.  Yeni dönemde birlikte iki ülke arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Birlikte çok daha iyisini başaracağımıza olan inancımızla Feyhan Yaşar’ın gelecek 5 yıl da Lüksemburg’un İzmir ve Ege Bölgesi Fahri Konsolosluğu görevini sürdüreceğini sizlerle paylaşmak isterim” dedi.

 

Şehirler