EVbee, ikinci yatırım turuna çıkıyor
Elektrikli araç ve şarj sistemleri firması EVbee, filosunu kurmak amacıyla fonbulucu.com üzerinden çok kısa süre sonra ikinci yatırım turuna çıkacağını ve şu anda bir “Ön Yatırım Talebi” toplama sürecinin başlatıldığını duyurdu.
ESKİŞEHİR
EVbee, yenilikçi elektrikli araç şarj çözümü ile ikinci yatırım turuna çıkıyor. Ön talep bedelsiz pay hediye kampanyası sunduklarını belirten EVbee Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ozan Çelik, ön talep tutarı kadar yatırımı kampanyanın ilk 5 günü içerisinde yapan yatırımcıların, yatırım tutarlarına verilecek tüm bedelsiz paylara ek olarak; yüzde 10 ilave bedelsiz pay hakkı tanındığını söyledi.
İkinci yatırım turunda yüzde 15 civarındaki payın arzını öngördüklerini açıklayan Çelik, en az 26 milyon lira tutarında fonlama hedeflediklerinin altını çizdi. Elektrikli araçların şarj edilmesi üzerine çözüm sunduklarını vurgulayan Çelik, “Türkiye'nin ilk elektrikli araç mobil hızlı şarj istasyonu olarak faaliyet gösteriyoruz. Şarj istasyon pazarı, batarya ve elektrikli araç teknolojisinin gelişmesi, kullanıcıların talepleri ve devletlerin uyguladığı sürdürülebilir uygulamalar sayesinde hızla büyümekte. Ancak, elektrik altyapısının her yerde kurulmasının önündeki yetersizlikler ve yüksek maliyetler gibi faktörler, hızlı şarj istasyonlarına olan talebin büyümesine rağmen kurulumları konusunda sıkıntılara yol açabiliyor. EVbee olarak bu sıkıntıları mobil hızlı şarj hizmeti ile aşıyoruz. Sağladığımız hizmetle bireysel kullanıcılar ve kurumsal müşteriler, EVbee’den randevu alarak en yakın mobil şarj istasyonunu çağırabiliyor. Elektrikli araç sahipleri için sunacağımız bireysel hizmetin yanı sıra yol yardım firmaları, sigorta şirketleri, paylaşımlı araç filoları, araç kiralama şirketleri, paylaşımlı e-scooter ve bisiklet filoları, sabit istasyon firmaları, restaurantlar, oteller, havalimanları, belediyeler, fuar, konser gibi organizasyonlarla da anlaşmalar doğrultusunda kurumsal hizmet verebiliyoruz. Bu bakımdan EVbee geniş bir hizmet alanına sahip olup hizmetini müşterinin ayağına birçok farklı konumdan sunarak şarjı erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Bu sayede, kullanıcılar, şarj işlemlerini mekân bağımsızlığı içinde gerçekleştirebiliyor” diye konuştu.
İlk yatırım turunda vadettikleri gibi ilk prototipi oluşturduklarını ve Türkiye'deki 20'den fazla elektrikli araç modelini test ettiklerini aktaran Çelik, “Önümüzdeki dönemde gelir modelinin ispatlanacağı sayıdaki araçlardan oluşan EVbee filosunu kurmayı hedefliyoruz. Bunun yanında, dünyanın en iyi mobil şarj istasyonlarını üretmeyi planlıyoruz. Ülkemizin ihtiyacı doğrultusunda enerji sektörüne değer katan bir firma olarak globale açılmayı da amaçlıyoruz” dedi.