Elektrikli hizmet aracına Bursa damgası

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB), fabrikalar, havaalanları gibi büyük tesisler ve turizm sektörü için trafiğe kapalı alanlara yönelik kamyonet, ambulans, golf ve servis arabası gibi elektrikli hizmet araçları üreten Pilotcar firması, üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarına hız verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Elektrikli hizmet aracına Bursa damgası

BURSA (DÜNYA) - Trafiğe çıkabilecek elektrikli hizmet aracını da üreterek Türkiye’de bir ilke imza atmayı başaran Pilotcar, Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) ardından Rektör Prof. Dr. Saim Kılavuz’un da yer aldığı Uludağ Üniversitesi heyetini ağırladı.

Bursa Uludağ Üniversitesi heyetine, fabrikanın üretim tesisini gezdiren Pilotcar Genel Müdürü Şükrü Özkılıç, elektrikli araçların yapım süreci ile ilgili bilgiler verdi. Tesis ziyaretinin ardından PC 4 Lifted model aracın direksiyonuna geçen Pilotcar Genel Müdürü Şükrü Özkılıç, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve beraberindeki heyetle test sürüşü gerçekleştirdi. Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz, “Özellikle son dönemde üniversite-sanayi işbirliği kapsamında çeşitli firmalarla bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Hele ki üniversite – sanayi işbirliği konusunda firmalarımızın heyecan ve talebini gördükçe daha da motive oluyoruz” dedi.

Pilotcar Genel Müdürü Şükrü Özkılıç ise, “Bursa, elektrikli hizmet aracı üretiminde ülkemizin lokomotifi konumunda. Üniversitelerimiz bu konuyla yakından ilgileniyor. Üniversite- sanayi iş birliği kapsamında ilerleyebilmek için bu tarz ziyaretleri çok kıymetli ve değerli buluyoruz. Hocamızla güzel bir fabrika turu ve ardından da test sürüşü gerçekleştirdik. Biz üniversite sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz. Bu kapsamda işbirliklerimiz artarak sürecek” diye konuştu. Ayrıca, uzun süredir üzerinde çalıştıkları şehir içi trafiğe de çıkabilecek elektrikli aracın tamamlandığını söyleyen Özkılıç, “Kullanıcılarına fosil yakıtlılara göre büyük maliyet avantajı sağlayan ve yurtdışında yaygın olarak kullanılan elektrikli araç, resmi işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte tüm Avrupa Birliği ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’de plakalı olarak trafiğe çıkabilecek” ifadelerini kullandı.

Şehirler