Çeşme’nin ilk sanat merkezi Arkas Sanat Alaçatı’da açıldı

“İzmir’in Sanat Rotası” olma yolunda attığı adımlara bir yenisini daha ekleyen Arka Sanat, beşinci sanat merkezini İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı’da ziyarete açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Çeşme’nin ilk sanat merkezi Arkas Sanat Alaçatı’da açıldı

İZMİR / EKONOMİ

Arkas, beşinci sanat merkezini Alaçatı’da açtı. Çeşme Belediyesi desteğiyle hayata geçen Arkas Sanat Alaçatı, kalıcı ve süreli sergi salonları ile her disiplinden kültür-sanat etkinliklerine zemin olacak atölye alanlarıyla İzmir’de çağdaş sanat buluşmalarına ev sahipliği yapacak.

Açılışını kalıcı ve süreli olmak üzere iki farklı sergiyle gerçekleştiren Arkas Sanat Alaçatı, yıl boyunca bu sergilere paralel tasarlanan sanatçı konuşmaları, seminer, atölye gibi etkinliklerle sanatseverlerle buluşacak.

“Tüm sanat buluşmalarına ev sahipliği yapacak”

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “Arkas Sanat Alaçatı bizim 5. sanat merkezimiz. İzmir’de ilk sanat merkezimizi 2011 yılında açtık. 13 yıl evvel başladık sanata yatırım yapmaya, bununla da bitmiyor, devam edeceğim. Çeşme’nin yalnızca 2 ay değil tüm yıl akıllara gelmesi lazım. İnsanların yaz-kış ziyaret edebileceği, her disiplinden, kültür-sanat etkinliklerine ve sanat buluşmalarına ev sahipliği yapabilecek bir sanat merkezi tasarladık. İzmir’in ve hatta Türkiye’nin kültür-sanat ortamındaki en büyük ihtiyaçlardan biri de genç sanatçıların, izleyiciyle buluşacakları mekanların sayıca artması. Yeni mekânımız Arkas Sanat Alaçatı’da bu ihtiyaca çözüm olmayı hedefledik” diye konuştu.

“Bu oluşumun içinde yer almaktan gurur duyuyoruz”

Monreve Grup Yönetim Kurulu Başkanı Merve Arkas, “Arkas Sanat Alaçatı, Çeşme’nin kültür-sanat ortamı adına çok büyük bir kazanım. Bu kadar kıymetli bir oluşum içinde Monreve Group olarak yeni projemizi lanse etmekten mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz, sergileri izlemeye ya da etkinliklere katılmaya gelen misafirlerimizin buradaki vakitlerini daha keyifli kılmak. Monreve Group olarak yaptığımız her işte sanata dokunmaya değer veriyoruz. Arkas Sanat ve Monreve Patisserie arasındaki bu iş birliğini de bundan sonra açılacak diğer sanat merkezlerinde sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

Basın toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “Lucien Arkas, Çeşme’ye kazandırmış olduğunuz bu yapı buradaki kültür sanat hayatının gelişimi açısından çok değerli bir yatırım. Yalnızca İzmir değil, tüm dünyada Lucien Bey’in sanatla buluştuğu noktalar var. Ben Çeşme Belediye Başkanı olarak böyle bir girişimin açılışını gerçekleştirmekten büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Dilerim burada Çeşme Belediyesi ve Arkas iş birliği daha nice Çeşme’nin gelecek yatırımlarına aydınlık katacak günlere vesile olur” dedi.

 

 

 

 

Şehirler