Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı 60 ülkeden ziyaretçi ağırlayacak

Bu yıl 7. kez düzenlenen ve ilk kez 60 ülkeden gelen alım heyetlerini ağırlayacak Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı, 32 şehirden 185 firmanın katılımı ile kapılarını açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı 60 ülkeden ziyaretçi ağırlayacak

ALİ ŞAHİN/BURSA
Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) organizasyonunda, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) iş birliğiyle hazırlanan ve bu yıl 7.si düzenlenen Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı kapılarını açtı. Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 28 Ekim’e kadar sürecek sektörün en ağır fuarı 60 ülkeden davetli iş insanlarını sektör paydaşlarını buluşturacak. İlk yılında 550 blok mermerin sergilendiği ve sadece pandemi nedeniyle ara verilen fuarda, bu yıl 50 bin metrekare alanda 2 bin 200 blok mermer alıcılarını bekliyor olacak. 7 ayrı salon ve açık sergileme alanından oluşan fuarda 13’ü Bursa’dan olmak üzere 32 farklı ilden 185 firma stant açtı. Ayrıca Ticaret Bakanlığı destekleri ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ile TÜYAP Bursa Fuarcılık Akademi Şirketi tarafından ikinci kez organize edilen doğal taş sektörü alım heyeti organizasyonu da fuarla eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

“Sektörde önemli bir şans var”

Sektörün önde gelen temsilcilerinin ve kent protokolünün katıldığı fuarın açılış töreninde konuşan Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Erol Efendioğlu “50 bin tonun üzerinde bir malzeme var burada. Bu yüzden ülkemizin kütlesel olarak en ağır fuarındayız. Şu an sektörde önemli bir şans var ve bu şansı iyi değerlendirirsek doğal taş ticaret merkezi Türkiye olacaktır. İzmir ve Bursa'da yapılan fuarlar el ele verirse, dünya doğal taş ticareti yapanlar Türkiye'ye gelir” dedi. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu maden sektörünün her geçen gün büyüdüğünü ve bununla birlikte istihdama katkısının artıp yeni yatırımlar çektiğini vurgularken, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Rüstem Çetinkaya ise, “Madenlerimiz konusunda dışa bağımlı değiliz ve bu değerlerimizi daha katma değerli olarak yurtdışına ihraç edebilmeliyiz. Bizler Avrupa standartlarının çok üzerinde üretimler yapan bir ülkeyiz. Madencilik sektörünün gelişimi demek ülkemizin gelişimi demektir” ifadelerini kullandı.

Şehirler