Bağyurdu OSB’den altyapıya 35 milyon liralık yatırım
Son dönemde özellikle otomotiv yedek parça, makine üretimi ve metal şekillendirme alanında çalışan sektörlerin yoğun ilgisini çektiklerini belirten Bağyurdu OSB Başkanı Aydın Telseren, bölge olarak altın çağlarını yaşadıklarını belirtti.
İZMİR - Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor. Pandemi ve ekonomide yaşanan sorunlara rağmen lojistik avantajı ile sanayicilerin ilgisini çekmeye devam eden BAYOSB, yıl sonuna kadar altyapıya 35 milyon TL yatırım yaparak, bölge sanayicisinin katma değerini daha da artırmayı amaçlıyor. BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, 2020-2021 döneminde bölge olarak altın çağlarını yaşadıklarına dikkat çekerek, sanayicilerin her türlü zorluğa rağmen lojistik avantajlarını ve sundukları kaliteli alt yapı hizmetlerini değerlendirerek yatırım yapmaya devam ettiğini söyledi.
Elektrik, gaz tüketimi ve istihdam artıyor
Son dönemde özellikle otomotiv yedek parça, makine üretimi ve metal şekillendirme alanında çalışan sektörlerin yoğun ilgisini çektiklerini belirterek, “Pandemi nedeniyle bir çok işlerin zorlaştığı bir dönemde BAYOSB’nin üretim kapasitesinde düşüş yaşamadık. Bu dönemde bölgemizin elektrik ve gaz tüketimleri arttı, çalışan sayımız da yükseldi. Sadece yeni yatırımlar gelmiyor, bölgede faaliyet gösteren firmalarımız da kapasite arttırıyor. Biz de gelen talepleri dikkate alarak alt yapı yatırımlarımızı hızla hayata geçiriyoruz. 2021 yılı sonuna kadar 2. bölgedeki parselasyon çalışmalarımızı tamamlayacağız. İstinat duvarları, yol çalışmaları gibi alt yapı çalışmalarını da bu yılın sonuna kadar 30-35 milyon TL’lik bir yatırım ile bitirmeyi planlıyoruz” dedi.
Altyapı yatırımları ile birlikte sürdürülebilir üretim stratejisi kapsamında da projelerinin devam ettiğini açıklayan Telseren, “İZKA destekli Yeşil OSB projemiz ile ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa Birliği destekli sanal gerçeklikte iş güvenliği eğitimleri projemiz de devam ediyor. AB’den bu konuda 226 bin Euro’luk destek aldık, 18 ay sürecek projemizin üçüncü ayını tamamlıyoruz” diye konuştu.
Arıtma tesisi çalışmalarının da sürdüğünü, Sanayi Bakanlığı’ndan onay aldıklarını ve Bakanlığın 2021 yatırım programına dahil edildiklerini belirten Telseren, “Bu yıl içinde projelendirme ve ihale sürecini tamamlamayı hedefliyoruz. Günlük bin 500 metreküplük bir arıtma tesisi yapacağız, 12-15 milyon TL’ye mal olacak bu yatırımın finansmanını da Sanayi Bakanlığı’ndan kredi alarak çözeceğiz. 2022 yılı sonunda tesisimiz hazır olsun istiyoruz” diye konuştu.
5 firma üretime hazırlanıyor
Bölgede halihazırda 87 sanayi parseli bulunduğunu ifade eden Telseren, şunları söyledi: “Bunlardan 40 tanesi tahsisli. Üretimde olan firma sayısı 15’i buldu. 5 firma ise üretime hazırlanıyor. Bölgede inşaatı devam eden 10 firmamız var. Şu an toplam bin 100 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bölgede tüm parseller dolduktan sonra bu rakamın 5 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bölgemizden halihazırda 94 ülkeye ihracat yapılıyor.”